S
SoruCevap
Kabarması Garanti Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı kuru maya
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Beyazı hamurun içine sarısı üzerine )
5-6 bardak un (Unun cinsine nazaran değişebilir)
Kabarması Garanti Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ılık su ve sütü hamur kabımıza alalım üzerine mayamızı ve şeker koyalım. 10-15 dk bekleyelim. Mayamız etkinleşecek.
Karışımın üzeri göz göz olduktan sonra başka materyalleri ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hamur olacak.
Hamurumuzu kabarması için mayalamaya bırakalım. En az hacminin iki katı hale gelene kadar beklenmeli.
Sonrasında biçimini verip istediğiniz içle hazırlayıp üzerine yumurtasını sürüp susam vs ile süsleyip 180 derece fanlı halde pişirelim. Afiyet olsun .
Not: Ben mayalama sürecini şöyle yapıyorum fırını 50 derecede 4-5 dk ısıtıp kapatıyorum hamurumu yoğurma kabıyla ağzı kapalı halde fırına koyuyorum sıcaklıktan ötürü çabuk mayalanıyor lakin çok sıcak olmamalı.
Kabarması Garanti Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı kuru maya
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Beyazı hamurun içine sarısı üzerine )
5-6 bardak un (Unun cinsine nazaran değişebilir)
Kabarması Garanti Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ılık su ve sütü hamur kabımıza alalım üzerine mayamızı ve şeker koyalım. 10-15 dk bekleyelim. Mayamız etkinleşecek.
Karışımın üzeri göz göz olduktan sonra başka materyalleri ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hamur olacak.
Hamurumuzu kabarması için mayalamaya bırakalım. En az hacminin iki katı hale gelene kadar beklenmeli.
Sonrasında biçimini verip istediğiniz içle hazırlayıp üzerine yumurtasını sürüp susam vs ile süsleyip 180 derece fanlı halde pişirelim. Afiyet olsun .
Not: Ben mayalama sürecini şöyle yapıyorum fırını 50 derecede 4-5 dk ısıtıp kapatıyorum hamurumu yoğurma kabıyla ağzı kapalı halde fırına koyuyorum sıcaklıktan ötürü çabuk mayalanıyor lakin çok sıcak olmamalı.
Kabarması Garanti Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı