Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstiridye Tatlısı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
1 tane yumurta
1 çay bardağı irmik
1,5 su bardağı un(kontrollü)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Çeyrek limon

İstiridye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbet hazırlanıyor.
Tencereye şekeri ve suyu alalım.
Şeker eriyene kadar karıştıralım.
Kaynamaya başladığında limon suyu ekleyelim.
orta ateşte 5 dk kadar kaynatıp ocaktan alalım.
Hamuru için yoğurma kabına un hariç tüm materyalleri alıp karıştıralım.
Unu azar azar denetimli ekleyelim.
Yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp bardakla istiridye deseni verelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
Pişen tatlımızın birinci sıcağı çıkınca şerbetiyle buluşturalım.
Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
Şerbetini çektikten sonra fıstık serpip servis edelim. Afiyet olsun.
İstiridye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri