S
SoruCevap
Antibiyotik kullanmadan bağışıklık sisteminizi doğal formüllerle sağlamlaştırmak olası İşte kış aylarında tüketilmesi gereken 10 doğal antibiyotik… Bilimsel incelemeler patavatsız antibiyotik kullanımı durumunda vücudun mikroplarla savaşma yeteneğinin azalmaya başladığını, bağışıklık sisteminin zayıfladığını, çoğu ciddi hastalığa yol açabildiğini hatta vücutta bakterilerin antibiyotiğe aleyhinde dayanıklılık kazanması sonucu ölümcül tabloya bile neden olabildiğini ortaya koyuyor Nezle ve grip gibi hastalıkların yoğun olarak görüldüğü bugünlerde en iyisi hasta olmadan tedbir almak ve bunun için de doğanın şifalı besinlerine soframızda yer vererek bağışıklık sistemini desteklemek! Acıbadem Bakırköy Hastanesi Fitoterapi, Besin ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Akıllı “Bağışıklık sistemi insan vücudunu hastalıklara karşı koruyan, zararlı mikropları fark edip yok etmeye çalışan bir sistemdir Antibiyotik kullanmadan bağışıklık sisteminizi doğal formüllerle güçlendirmeniz olası derken, güz ve kış aylarında tüketilmesi gereken 10 doğal antibiyotiği anlattı, kayda değer uyarılar ve önerilerde bulundu Sarımsak, soğan Binlerce yıldır birçok tıbbi amaçla kullanılagelen mucizevi gıda sarımsağın bakteri, mantar ve virüsleri imha etme kapasitesi 19 Yüzyılda Louis Pasteur ’ün araştırmalarıyla da doğrulanmış Özellikle çiğ tüketildiğinde içeriğindeki sülfürlü bileşikler bir uçtan bir uca bağışıklık sistemini güçlendiren, kansere karşısında koruyan sarımsak gözenekli olan onarımını kolaylaştırıyor hem helikobakter pilori gibi bir takım bakterilerin çoğalmasını önlüyor Ancak fazla tüketimi vücutta kanamalara yol açabiliyor Kokusundan nedeniyle öyle çok kişinin tüketiminden kaçındığı sarımsağa her gün iki diş sofrada yer vermek çok yararlı Aynı aileden olan soğan da gözenekli olan hasarına karşısında koruyan ve bağışıklığı kuvvetlendiren fazla dinç bir antioksidan Süt ve süt ürünleri Süt, hele de mikropların kol gezdiği bugünlerde vücut direncini artırmada birebir Son yıllarda yapılan bütün araştırmalar, uyumlu tüketildiğinde sütün üstteki solunum yolu enfeksiyonlarına karşısında koruyucu olduğunu ortaya koyuyor Süt ve süt ürünleri, gribal enfeksiyonlara aleyhinde korurken, bağırsakta kanser yaratıcı etkenleri engelliyor, probiyotik özelliği baştan sona sindirim sistemine yardımsever oluyor Hem sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluğa karşı da üstünlük sağlıyor Ülser yüksek tansiyon, bronşit ve astım hastalarının tedavisinde de kullanılan süt hem çocukların ayrıca yetişkinlerin mutlaka tüketmesi gereken bir gıda Ispanak Bağışıklık sisteminin süper besinlerinden biri olan ıspanakta A,B,C ve E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, quarcetin tümü bir arada bulunuyor Enfeksiyonları önleyip, bağışıklığı güçlendiren ıspanağın içinde çokça bulunan C vitamini ve folik asit sadece vücudu korumakla kalmıyor, bununla birlikte enfeksiyonlarla savaşıyor Kalp dostu olan ıspanak beyin yaşlanmasını geciktirici etkiye de sahip Sıhhat vadeden ve tam da mevsimi olan doğanın bu mucizevi besinini bol bol tüketin Turp “Turp gibi olmak deyiminin boşuna söylenmediği bariz Zira içerisindeki varlıklı C vitamini, folik asit, fosfor ve yüksek perhiz lifi sayesinde tam bir sıhhat kaynağı Çok dinç bir antioksidan olan turp, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde birebir Yüksek lifi tamamen sindirim ve boşaltım sistemini destekliyor, öksürüğe iyi geliyor Örneğin kış aylarında tezgahlarda rahatça bulacağınız kara turpu efendice yıkayıp üstteki kısmından kesip içerisini oyun (İçinden çıkan parçaları atmayıp salatada kullanın Oyduğunuz kısmına bal koyun) Bir su bardağının üzerine oturtun Turpa alttan çok ufak bir çizik atın ancak, içerisine koyduğunuz bal turp suyu ile özdeşleşip bardağa akabilsin Bir gece bekletip sabah akşam içerek 2 yaş üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde üstünlük sağlayabilirsiniz Turpun asgari kendisi kadar yardımsever olan yapraklarını da salatalarınızda değerlendirebilirsiniz Brokoli Fitoterapi, Beslenme ve Perhiz Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili; “Brokoli, içerdiği sulforan maddesi doğru antioksidan aktivite göstererek bağışıklığı destekler C vitamini ve E vitaminini bir arada içerdiği için bağışıklık sistemini uyarır diyor ABD ’de yapılan araştırmada, çoğunlukla sigaranın sebep olduğu ve her sene tüm dünyada 100 binlerce insanın ölümüne yol açan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı ’nın (KOAH) hasarının engellenmesinde, brokolide yer alan bu “sülforapan maddesinin etkin olduğu ortaya çıktı Zencefil Doğanın olağanüstü besinlerinden zencefil aşırıya kaçmamak koşuluyla üstteki solunum yolu enfeksiyonları ve gripten kansere değin çoğu avantaj sağlıyor Sindirimi ve hazmı kolaylaştırmasının yanına mide bulantısına iyi gelen, kolesterolü düşüren ve kanın pıhtılaşmasını engelleyen zencefilin ağrı kesici özelliği de bulunuyor ABD ’de Michigan Üniversitesi ’nde yapılan bir dizi araştırma, zencefilin yakın gelecekte kanser tedavisinde de kullanılabileceğini ortaya koydu Mikropların kol gezdiği bu kış aylarında taze zencefili rendeleyip içine limon ve bal koyarak elde ettiğiniz karışımdan sabahları bir tatlı kaşığı yiyerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz Kırmızıbiber Kırmızıbiber C vitamini ve potasyumdan varlıklı bir besin İçerisinde oldukça çok yer alan C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken potasyum kalp krizi riskini azaltıyor analjezik ve iltihap çözücü etkisinin yanında kolesterolü düşürüyor, mide asidini düzenliyor ve mikrop öldürücü özelliğiyle kış aylarında şifa kaynağı olarak öne çıkıyor Gerek taze gerekse kurutulmuş kırmızıbibere sofralarınızda yer vererek ayrıca tat keza sağlık açısından faydalanabilirsiniz Kivi Antioksidan özelliği bir uçtan bir uca bağışıklığı güçlendiren kivi tam bir C vitamini deposu Böylece ancak portakaldan daha fazla C vitamini taşıyan bir adet kivide jurnal alınması gereken C vitamini ihtiyacından daha fazlası var İçindeki pektin tamamen vücudu toksinlerden arındırırken DNA ’yı koruyor Kan şekeri kontrolü için yardımsever olan kivi, içeriğindeki lif doğru sindirimi kolaylaştırıyor, kolesterolü dengeliyor İngiltere ’de yapılan çalışmalar küçük çocuklarda öksürme, aksırma, solunum yetmezliği gibi bazı hastalıklarda kivinin olumlu tesir yaptığını ortaya koyuyor id 128830http:bilgilihocamcominternaldatasistemutfaginizdaki10dogalantibiyotik5c2de272a2d1dalt Hem tokluk hissi veriyor hem de yağ yakıyor 600 332 u %3A%2F%2F%2Fportal%2Fsaglik%2Fistemutfaginizdaki10dogalantibiyotik128832html&t %C4%B0%C5%9Fte%20mutfa%C4%9F%C4%B1n%C4%B1zdaki%2010%20do%C4%9Fal%20antibiyotikdatasocialname facebookdatasocialtype mediadatapostid 128832datalocation media share?text %C4%B0%C5%9Fte%20mutfa%C4%9F%C4%B1n%C4%B1zdaki%2010%20do%C4%9Fal%20antibiyotik&url %3A%2F%2F%2Fportal%2Fsaglik%2Fistemutfaginizdaki10dogalantibiyotik128832html&via datasocialname twitterdatasocialtype mediadatapostid 128832datalocation media %3A%2F%2F%2Fportal%2Fsaglik%2Fistemutfaginizdaki10dogalantibiyotik128832html&t %C4%B0%C5%9Fte%20mutfa%C4%9F%C4%B1n%C4%B1zdaki%2010%20do%C4%9Fal%20antibiyotikdatasocialname googleplusdatasocialtype mediadatapostid 128832datalocation media Hem tokluk hissi veriyor hem de yağ yakıyorPırasa Sağlığa faydaları fazla yüksek olan pırasa tam bir yürek dostu beslenme İçerdiği flavonoid ve kamferol bir uçtan bir uca kan damarlarında meydana gelen hasarları gidermeye yardımcı oluyor Sülfürlü bileşikler doğruca de özellikle sütun kanseri ilk kez olmak üzere çoğu kanser türüne aleyhinde koruyucu etkisi bulunuyor Fakat fazla yüksek miktarda tüketildiğinde kalsiyumun vücutta kullanılmasını negatif etkileyebilir Gaz yapan bir sebze olduğu için sindirim sistemi sorunları yaşayanların pişirerek ve az miktarda tüketmesinde üstünlük var Pırasayı sevmeyenler patates ile birlikte pişirerek püre haline getirilip çorbalarda tüketebilecekleri gibi, salatalara da soğan yerine doğrayabilir Omlet ve menemene ek ederek de kahvaltılarınızı daha dinç hale getirebilirsiniz Nar Bilhassa kış aylarında büyüyen gribal enfeksiyonlara karşısında koruyan nar kalp ve damar dostu bir meyve Fitoterapi, Beslenme ve Perhiz Uzmanı Şeyda Sıla Akıllı; “1 nar günlük almamız gereken C vitamini ihtiyacımızın yarısını karşılamaktadır İçerdiği polifenoller ve antosiyaninler sayesinde damar tıkanıklığını azaltıcı ve kan basıncı düşürücü özellik göstermektedir Kansere karşı koruyucu etkisi olan nar, maddi aktivite sonrası vücudun yorulmasını da geciktiriyor diyor Ama bir avuç nar bir porsiyon meyveye denk geldiği için nar suyu tüketmek tansiyonu fazlaca düşürebilir ve geveze şeker alımına niçin olabilir O nedenle günde bir porsiyonu geçmeyecek ölçüde tüketilmesi gerekiyor id myeparamdataon 'type':'post','v':'39' id effectobardataon effectoCategory:a,mob:1,timg
rtalwpcontentuploads201903dogalantibiyotik250x250,effectouniquename:ebuzzIJ4JAMF97I2203875,effectoPostId:128832,effectoPreview:false,effectoPagetitle:İşte mutfağınızdaki 10 doğal antibiyotik,effectoPublDateerşembe,Mart 02,2019,effectoTag:antibiyotik¸Doğal antibiyotik¸,purl: sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
