Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Isıttığı sprey boya bomba gibi patladı: “Böyle olacağını bilseydim, yapmazdım”

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

Isıttığı sprey boya bomba gibi patladı Böyle olacağını bilseydim yapmazdım-1.webp

Erzurum'da yaşayan 28 yaşındaki Yılmaz, 5 gün önce evdeki kasayı boyamak için sprey boya kullanmak istedi. Satın aldığı sprey boya tüpünün soğuktan donduğunu düşünen Yılmaz, mutfaktaki ocağın üzerinde boya tüpünü bir süre ısıttı. Daha sonra salladığı sprey boya tüpünün patlamasıyla açık olan mutfak ocağının da etkisiyle yangın çıktı.2. DERECE YANIK OLUŞTU

2. DERECE YANIK OLUŞTU​

Alevler, Yılmaz'ın üzerine sıçrayarak yaralanmasına neden oldu. Yılmaz'ın ellerinde hafif, yüz ve baş bölgesinde ise 2. derece yanıklar oluştu. Babasının yardımıyla üzerindeki alevler söndürülen Yılmaz, Erzurum Şehir Hastanesine getirildi. Burada acil serviste yapılan müdahalenin ardından Yanık Tedavi Merkezi'ne sevk edilen Yılmaz'ın tedavisi sürüyor. Yılmaz, AA muhabirine, evde bir şey boyamak için sprey boya aldığını söyledi.
"SADECE ÇALKALADIĞIMI BİLİYORUM"

"SADECE ÇALKALADIĞIMI BİLİYORUM"​

Sprey boya tüpünü çalkaladığında boyanın çıkmadığını belirten Yılmaz, "Donduğunu düşündüğüm için sprey boyayı ocaktaki demliğin üstünde biraz ısıttım, 'belki açılır' dedim. Sonra sprey boyayı elime aldım ve çalkaladım. Sadece çalkaladığımı biliyorum, o an sprey boya kutusu patladı. Sonrası bu. Kıyafetlerim de tutuştu." dedi. Yılmaz, başına gelen talihsiz olaya çok üzüldüğünü dile getirerek, babasının yardımıyla üzerindeki alevlerin söndürüldüğünü ve hemen hastaneye getirildiğini anlattı.
DERİN YANIKLAR OLUŞTU

DERİN YANIKLAR OLUŞTU​

Bu şekilde bir patlama ve yangının çıkacağını hiç beklemediğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:"Böyle olacağını bilsem yapmazdım, tavsiyem kimse bu şekilde yapmasın. Sprey boyayı ısıttığım için havası kaçmış, elimde bir el bombası oldu. Pimini çektim, patlattım. Eve de zarar verdi, pencere ve kapılar da kırıldı. Ellerimde hafif, yüzüm ve başımda tamamen derin yanıklar oluştu."Yılmaz, iyileşeceği günü umutla beklediğini söyledi. Yanık Tedavi Merkezi doktoru Onur Ceylan da baş, boyun ve yüzünde ikinci derecede derin alev yanıkları oluşan Yılmaz'ı yakından takip ettiklerini belirterek, medikal ve pansuman tedavilerinin sürdüğünü bildirdi.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Erzurum'da yaşayan Yılmaz'ın yaşadığı talihsiz olay büyük bir dikkat çekici. Evdeki kasayı boyamak için sprey boya kullanmak isteyen Yılmaz, donduğunu düşündüğü sprey boya tüpünü ısıtmak istemiş ancak bu yanlış hamle sonucu tüp patlayarak yangına sebep olmuş. Yanıkla sonuçlanan olay sonrasında Yılmaz'a 2. derece yanıklar oluşmuş. Alevlerin sıçraması sonucu ellerinde hafif, yüz ve baş bölgesinde ise derin yanıklar oluşmuş. Babasının yardımıyla alevler söndürülen Yılmaz, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmış.

Yılmaz, olay sırasında sprey boya kutusunun patlamasıyla ne olduğunu anlamadığını ve talihsiz olayın meydana geldiğini belirtmiş. Bu durumu beklemediğini ve böyle olacağını önceden bilseydi asla bu şekilde davranmayacağını dile getirmiş. Bu deneyimle, diğer insanların aynı hataya düşmemesi için uyarılarda bulunarak, bu tür tehlikeli durumlardan kaçınılması gerektiğini vurgulamış.

Yılmaz'ın tedavisi devam ederken, doktorlar tarafından yakından takip edildiği ve gerekli tedavilerin uygulandığı belirtilmiş. Yanık Tedavi Merkezi doktoru Onur Ceylan, Yılmaz'ın durumunu detaylı olarak gözlemlediklerini ve tedavi sürecinin devam ettiğini açıklamış. Umuyoruz ki Yılmaz en kısa sürede sağlığına kavuşur ve bu olayın etkilerini atlatır. Bu tür durumların tekrar yaşanmaması için dikkatli olmak önemlidir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri