Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Is yerinde catisma nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Iş yerinde çatışma nedir?​

Çatışmayı, ihtiyaç, amaç veya fikir ayrılıklarından doğan bir rekabet olarak tanımlayabiliriz. çatışma işyerinde de, özellikle günümüzün zorlayıcı pazar koşullarında, sık rastlanan, olağan bir durumdur. …

Kaybet kaybet formülü ile açıklanan çatışma biçimi nedir?​

Kaybet kaybet formülü ile açıklanan çatışma biçimi nedir?
Hükmetme çatışma yönetim tarzı, bireyin kendi ilgi ve ihtiyaçlarına yönelme derecesinin yüksek, karşı tarafın ilgi ve ihtiyaçlarına yönelme derecesinin düşük olduğu çatışma yönetim tarzıdır. Bu çatışma tarzı “kazan-kaybet” şeklinde ifade edilmektedir (Psenicka, Rahim, 2002).

Iletişim ve çatışma nedir?​

Kişiler arası çatışma, birbirlerine bağlı bireyler arasında yaşanan bir anlaşmazlığı kastetmektedir. Sonuçta, iletişimde çatışma çözme çabası, tarafların ilişkilerini sürdürmeye değer bulduklarının bir kanıtıdır. …

Intikamcı çatışma nedir?​

Intikamcı çatışma nedir?
İntikamcı Çatışma: Yalnızca karşı tarafı cezalandırmak için çok uzatılan bir çatışma söz konusudur. Bu tür bir çatışmada taraflar, karşı tarafa ödettikleri maliyetleri kendi kazançları olarak görürler. Örgütler arası çatışma en az iki örgütün çatışmasını ele alır.
Iş yerinde çatışma nasıl yönetilir?​
İş Yerinde Çatışma ve Çatışmayı Yönetmenin 7 Etkili Yolu
- 1) İş Yerinde Çatışma Yönetimi İçin Asla Taraf Tutmayın.
- 2) Herkesi Dinleyin.
- 3) Farklı Görüşleri Birleştirin.
- 4) Şirket İçi İletişimi Artırın.
- 5) Hızlı Aksiyon Alın.
- 6) Radikal Kararlar Almaktan Korkmayın.
- 7) Sorunları Halının Altına Süpürmeyin.

Yatay çatışma nedir?​

Yatay çatışma nedir?
Yatay çatışmalar ise, aynı yatay düzlemdeki bireyler, gruplar veya kademeler arasında ortaya çıkan çatışmalardır. Örneğin örgütün genel müdürü ile herhangi bir departmanın yöneticisi arasındaki çatışma dikey çatışma iken, hiyerarşik olarak birbirine denk olan departman yöneticileri arasındaki çatışma yatay çatışmadır.

Kaybet kaybet yöntemi nedir?​

Kazan/Kaybet zihniyetli iki kişi bir araya geldiğinde -yani iki kararlı, inatçı, ego düşkünü birey etkileşim kurduğunda- sonuç Kaybet/Kaybet olur. İkisi de kaybeder.

Ben kaybedeyim sen kaybet yaklaşımı nedir?​

Ben kaybedeyim sen kaybet yaklaşımı nedir?
Sorunla ilgili gerçek iletişimden kaçınırlar; sorun ortaya çıkınca konuyu değiştirirler ve genellikle hem fiziksel hem de psikolojik olarak ortamdan uzaklaşırlar. • Bu biçimde, herhangi bir çatışmayı çözmek için çok az şey yapılır ve bu nedenle ben kaybedeyim sen de kaybet felsefesi olarak görülür.

Çatışma nedir ve örnekler?​

Çatışma, birbiriyle uyuşmayan iki veya daha fazla güdünün aynı anda bireyi etkilediği anlarda ortaya çıkar. Örneğin; Seçtiği alanda doktora yaparak mesleğinde ilerlemek isteyen üniversiteli genç kadının aynı zamanda sevdiği gençle erken yaşta evlenerek bir an önce anne olmak da ister.

İletişim çatışmalarına neden olabilir?​

İletişim çatışmalarına neden olabilir?
Kişilerarası çatışmaların başlangıç nedenleri farklı biliş, algı, duygu, bilinçdışı gereksinimler, iletişim becerileri gibi kişisel faktörlerden, kültürel faktörlerden, rol farklılıklarından, sosyal ve fiziksel çevreden kaynaklanabilir.
Çatışma kavramı nedir?​
II. Şimşek’e göre çatışma, “örgüt içinde iki veya daha fazla kişi ya da grup arasında kıt kaynakların paylaşılması veya görevlerin dağıtımı ile yine bu kişi veya gruplar arasındaki statü, amaç, değer ya da algı farklılıklarından kaynaklanan anlaşmazlık veya uyuşmazlık” şeklinde tanımlanmaktadır (2002: 288).
 
İş yerinde çatışma, bireyler arasındaki farklılıklar, çıkar çatışmaları, iletişim eksikliği gibi sebeplerden kaynaklanan anlaşmazlıkların ortaya çıkması durumudur. Bu durum, iş yerindeki verimliliği ve iş birliğini olumsuz etkileyebilir. Çatışma, genellikle ihtiyaç, amaç veya fikir ayrılıklarından kaynaklanan bir rekabet olarak tanımlanabilir.

Kaybet-kaybet formülü ile açıklanan çatışma biçimi, tarafların kendi çıkarlarını ön planda tutarak, karşı tarafı cezalandırmaya çalıştıkları çatışma yönetim tarzıdır. Bu durumda taraflar arasında genellikle kazanan olmaz, her iki taraf da kaybeder.

Yatay çatışmalar ise genellikle aynı seviyedeki bireyler veya departmanlar arasında meydana gelen çatışmalardır. Örneğin, farklı departman yöneticileri arasında yaşanan anlaşmazlıklar yatay çatışma örnekleri arasında sayılabilir.

İletişim çatışmalarına neden olan faktörler arasında farklı algılar, duygusal yükler, iletişim becerileri, kültürel farklılıklar, rol çatışmaları ve çevresel etmenler bulunmaktadır. Bu faktörler, iletişimde anlaşmazlıklara ve çatışmalara yol açabilir.

Çatışmaları yönetmek için ise tarafsız olmak, tarafları dinlemek, farklı bakış açılarını birleştirmek, iletişimi güçlendirmek, hızlı aksiyon almak, cesur kararlar almak ve sorunları görmezden gelmemek gibi adımlar atılabilir. Bu sayede çatışmaların çözümüne yönelik etkili bir süreç yürütülebilir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri