Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İrmik Helvası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
250 gram mısır irmiği
125 gram tereyağı
25 gram çam fıstığı yaklaşık 2 yemek kaşığı
220 ml su
220 ml süt
200 gram şeker

İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, süt ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak yavaş yavaş ısıtın. Kenara koyalım.
Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin, irmiği ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırın. Tahta kaşıkla en iyisi.
5-10 dakika sonra dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun. Kavurma, irmiğin rengini yavaş yavaş altın sarısından karamele çevirir.
Süt-su-şurubunu 2-3 porsiyon (Hepsi birden değil sıçramasına dikkat edin!) ekleyin ve sıvı emilene kadar aynı anda karıştırın. Ocaktan alın….
Helva artık 10-15 dakika dinlenmeli ve biraz şişecektir. İsterseniz taze meyve veya vanilyalı dondurma ile ılık servis yapın. Afiyet olsun….
İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri