M
Modoratör
Misafir
Intibak dönemi ne demek?
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemindeki programlarda okutulan derslerde yapılan değişiklikler, ders intibakı olarak tanımlanmaktadır. Ders intibakı; ders adı, ders kodu, dersin yarıyılı değişiklikleri, bir dersin başka bir ders ile değiştirilmesi, dersin kaldırılması ve yeni ders eklenmesi işlemleridir.AÖF muaf dersler kredi verir mi?
Muaf olunan dersin kredisi alınmaz. Bu derslerin kredisi seçmeli dersleri ile tamamlanabilir. Öğrenci isterse muaf olduğu dersi tekrar seçebilir. Başarır ise kredisini alır.CEVAP 18: Dikey Geçiş kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler (Bir Meslek Yüksek Okulundan ya da bir önlisans programından mezun olup kayıt yaptıran), yukarıda adı geçen ders/derslerden muaf tutulur. Bu öğrencilerin adı geçen ders/derslerin muafiyeti için ayrıca başvuruda bulunmasına gerek yoktur.
AÖF kaç dersten muaf olunur?
AÖF kaç dersten muaf olunur?Muafiyet sadece adı geçen 4 ders (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojileri) için geçerlidir. Derslerin görüleceği yıllarda öğrenci belirtilen derslerden otomatikman muaf tutulacaktır. Muaf tutulmak için öğrencinin herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.
Intibak ettirildiği sınıf ne demek?
Intibak ettirildiği sınıf ne demek?Bunun için öğrencinin not dökümü ilgili Yönetim Kurulu tarafından incelenir. Sonrasında öğrencinin muaf olacağı ve alması gereken derslere karar verilir. Alması gereken ek derslerin eğitiminin alındığı yıl İntibak Sınıfı olarak adlandırılır.
AÖF dersten muaf olmak ne demek?
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimizin bir yükseköğretim kurumunda daha önceden almış ve başarmış olduğu Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (I-II), Türk Dili (I-II) ve Yabancı Dil (I-II) dersleri için muafiyet işlemi yapılması halinde bu derslere MU (muaf) harf notu verilmekte …AÖF hangi derslerden muaf olunur?
Ara sınıf öğrencilerinden Fakültemize kayıt yaptırdıktan sonra diğer yükseköğretim kurumundan mezun olanların ise dilekçe ve formlar bölümünde bulunan “Ders Muafiyet Başvuru” formunu Dekanlığımıza ulaştırması gerekmektedir.Örn, dört yılda toplam 150 kredilik ders alınması öngörülen bir bölümde en fazla 15 kredilik dersten muafiyet verilebilir. Lisans kademesinde alınan dersleri yalnız lisans kademesi derslerine, ön lisans kademesinde alınan dersler yalnız ön lisans kademesi derslerine sayılabilir.
Yatay geçişte intibak ne demek?
Yatay geçişte intibak ne demek?(8) Yatay geçiş yolu ile kayıt yapılan ve diğer üniversitelerde alıp başarılı olduğu derslerinin muafiyet taleplerinde; birden fazla dersin bir derse eşdeğer sayılması durumunda bu derslerin kredisine göre ağırlıklı not ortalaması alınarak intibak yapılır.