M
Modoratör
Misafir
Il genel meclisi üyeleri kaç yılda bir seçilir?
İl genel meclis üyelikleri için beş yılda bir yapılan mahalli idareler seçimlerinde son genel nüfus sayımı sonuçları esas alınmak üzere; nüfusu 25.000?e kadar olan ilçelerde 2, nüfusu 25.001-50.000 arasında olan ilçelerde 3, nüfusu 50.001-75.000 arasında olan ilçelerde 4, nüfusu 75.001-100.000 arasında olan ilçelerde 5 …Belediye meclis kararlarının geçerlilik süresi ne kadardır?
Belediye meclis kararlarının geçerlilik süresi ne kadardır?5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 14. maddesine göre, “Büyükşehir belediye başkanı, hukuka aykırı gördüğü belediye meclisi kararlarını, yedi gün içinde gerekçesini de belirterek yeniden görüşülmek üzere belediye meclisine iade edebilir.
Il genel meclisi bütçe görüşmeleri kaç gün?
Il genel meclisi bütçe görüşmeleri kaç gün?Bütçe görüşmesine rastlayan toplantı süresi en çok yirmi gün, diğer toplantıların süresi en çok beş gündür. Mutat toplantı yeri dışında toplanılmasının zorunlu olduğu durumda üyelere ve valiye önceden bilgi vermek kaydıyla meclis başkanının belirlediği yerde toplantı yapılır.
Il genel meclisi üyelerini kim seçer?
İl Genel Meclisi, il özel idaresinin karar organıdır ve ilgili kanununlarda gösterilen esas ve usullere göre ildeki seçmenler tarafından, ilçe adına seçilen üyelerden oluşur. İl genel meclisi, başkanını üyeleri arasında gizli oyla seçer.Il Genel Meclisi nde oluşturulan denetim komisyonu en az kaç üyeden oluşur?
Il Genel Meclisi nde oluşturulan denetim komisyonu en az kaç üyeden oluşur?MADDE 17.- İl genel meclisi, her yılın ocak ayında yapılacak toplantısında il özel idaresinin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için kendi üyeleri arasından gizli oyla ve üye sayısı üçten az, beşten çok olmamak üzere bir denetim komisyonu oluşturur.
Belediye Meclisi Kararları ne zaman kesinleşmiş olur?
Belediye Meclisi Kararları ne zaman kesinleşmiş olur?meclis kararının kesinleşme tarihi, ikinci kararın tarihidir. Belediye başkanı belirtilen süreyi beklemeksizin meclis kararını mülki idare amirine gönderirse gönderme tarihinde, bu süre zarfında meclise göndermez ve herhangi bir işlem de yapmazsa geri gönderme süresinin sonunda karar kesinleşir.
Il özel idaresi bütçesini kim kabul eder?
İl genel meclisi İl genel bütçesini inceler ve kabul eder. Yapılacak işlere ilişkin yıllık programları belirler. İlin mallarına ilişkin tasarrufları yapar. Borçlanma sözleşmelerini yapar.Il özel idareleri kaldırıldı mı?
Il özel idareleri kaldırıldı mı?2014 yılı mahallî idareler genel seçimi sonrasında büyükşehir olan illerde yerel yönetim birimlerinden biri olan İl Özel İdareler kaldırıldı, sadece büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri kaldı. Büyükşehirlerde il özel idarelerinin kapanmasıyla büyükşehir belediye meclisi il düzeyinde tek yerel meclis oldu.