Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ikametgah nedir ornek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Ikametgah nedir örnek?​

İkametgah belgesi, Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşayan herhangi bir insanın devlet kayıtlarında yer alan ve resmi olarak oturduğu yeri belirten belgedir. Bir kişi birden çok yerde oturabilir ama nüfus müdürlüklerinde sadece bir adresi yer alır.

Ikametgah Türkçe mi?​

İkametgah kelimesi Arapça kökenlidir.

Ikametgah adresi nasıl öğrenilir?​

Ikametgah adresi nasıl öğrenilir?
e-Devlet ikametgah sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek için T.C kimlik numaranız ve PTT şubelerinden alacağınız e-Devlet şifresiyle www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapın. Sistemde bulunan arama çubuğuna “ikametgah sorgulama” yazdıktan sonra işleminizi gerçekleştireceğiz sayfaya yönlendirileceksiniz.

Ikamet nasıl telaffuz edilir?​

Ikamet nasıl telaffuz edilir?
Yani “tariykat” diye okunmalı. Bir başka büyük dert “ikametgâh”ta. Bunun da doğru telaffuz edildiğini nadiren duyarız. Bu kelimeyi “ikâmetgâh” diye okuyanların sayısına bereket.

T.C. no ile adres nasıl bulunur?​

Dolayısı ile TC kimlik no ile adres nasıl bulunur şeklinde arama yapan kişiler resmi olarak bir kişinin adresini TC’den sorgulayamaz ve öğrenemez.
- T.C. ile adres sorgulaması yapamazsınız.
- E Devlet sistemine geçilen ilk dönemlerde bazı uygulamalardan bir kişinin adresini sorgulama yapabiliyorduk.

e-Devlet üzerinden ikametgah belgesi nasıl alınır?​

e-Devlet üzerinden ikametgah belgesi nasıl alınır?
- Adım #1: Buradan e-Devlet ikametgah belgesi sorgulama sayfasını açın.
- Adım #2: e-Devlet hesap bilgilerinizle giriş yapın.
- Adım #3: Bilgilendirme yazısını okuduğunuzu onaylayın.
- Adım #4: Belgenin kimin için alınacağını seçin.
- Adım #5: Belgenin neden verileceğini seçin.

Resmi evrakta adres nasıl yazılır?​

Resmi evrakta adres nasıl yazılır?
Adres: Dilekçelerde, verilecek cevapların ilgilisine ulaştırılabilmesi için dilekçe sahibinin tam adresi, metindeki satırların hizasından başlamak üzere sol alta yazılır. Adres yazımında mahalle için (Mah.), sokak için(Sok.), numara için(Nu. , No.), apartman(Apt.), telefon(tel.) şeklinde kısaltma yapılabilir.

Yerleşim yerleri nelerdir?​

Yerleşim yerleri nelerdir?
Yerleşim yeri bir kimsenin sürekli kalma niyeti ile oturduğu yerdir. İlk unsur bir yerde oturmaktır. Oturulan yer genelde mesken veya konut olarak adlandırılır. Ancak her konut da yerleşim yeri niteliği taşımaz.
Süresiz ikamet nasıl alınır?​
İlk Başvuru
- Oturma İzni Başvuru Formu.
- Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi.
- Önceki ikamet izin belgesinin ibrazı
- İki (2) adet fotoğraf.
- Son üç yıl içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarından sosyal yardım almadığını gösteren belge.
- Kalacağı sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olduğuna dair belge.
Bir kişinin ev adresi nasıl bulunur?​
adres.nvi.gov.tr/Pages/Bildirim/TcKimlikDogrulama/TcKimlikDogrulama.aspx adresinden gerekli TC Kimlik numarasını dolduruğunuzda istediğiniz kişinin Adresini sorgulayıp, bulabilirsiniz..

E-devlet üzerinden ikametgah alınır mı?​

E-devlet üzerinden ikametgah alınır mı?
Vatandaşların kayıtlı olduğu adreslerin bulunduğu ikametgah belgesini e-Devlet’ten barkodlu belge olarak çıkartarak kurumlara vermeniz mümkün oluyor.

İkametgah belgesi, bir kişinin resmi olarak oturduğu yeri belirten bir belgedir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan her bireyin devlet kayıtlarında bulunan bu belge, kişinin nüfus müdürlüklerinde kayıtlı olan tek adresini gösterir. İkametgahın Arapça kökenli olduğu bilinmektedir.

Ikametgah adresi öğrenme işlemi için e-Devlet sistemini kullanabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifresiyle www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak "ikametgah sorgulama" işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

"İkamet" kelimesi "tariykat" şeklinde okunur. Genellikle yanlış telaffuz edilse de doğru telaffuz "ikâmetgâh" şeklindedir.

T.C. kimlik numarası ile bir kişinin adresini resmi olarak sorgulayamazsınız. Ancak e-Devlet üzerinden kişisel ikametgah belgesi alabilirsiniz. Bu işlem için e-Devlet sistemine giriş yaparak belirli adımları takip etmeniz gerekmektedir.

Yerleşim yeri, bir kişinin sürekli olarak kalmayı planladığı ve oturduğu yerdir. İlk unsur bir yerde oturmak olup, genellikle bir konut ya da mesken olarak adlandırılır.

Süresiz ikamet izni almak için belirli belgelerin sunulması gerekmektedir. Bunlar arasında oturma izni başvuru formu, pasaport, fotoğraflar, maddi imkâna dair belgeler ve sosyal yardım almadığını gösteren belge bulunmaktadır.

Bir kişinin ev adresini bulmak için adres.nvi.gov.tr adresinden TC Kimlik numarasını girerek sorgulama yapabilirsiniz.

Son olarak, e-Devlet üzerinden ikametgah belgesi alabilir ve bu belgeyi kurumlara vererek adres bilginizi resmi olarak paylaşabilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri