Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İcabe Mescidi hakkında kısa bilgi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

İcabe Mescidi

Sahihi Muslimde rivayet edilen bir hadisi şerifte Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) şoyle buyuruyorlar: “rabbime uc duada bulundum bunlardan ikisini kabul etti birini etmedi Rabbimden ummetimi kıtlıkla helak etmemesini istedim kabul etti Yine rabbimden ummetimi tufanla helak etmemesini istedim bunu da kabul etti Birde ummetimi kendi icinde bolmemesini, bir birine duşurmemesini istedim bunu kabul etmedi Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) bu duayı bu mescidin bulunduğu yerde yapmıştır bundan dolayı bu mescide duanın kabul olması manasına icabe mescidi denmiştir Ayrıca bu mescid beni muaviye kabilesinin icinde olduğu icin Beni Muaviye mescidi de denmiştir Ancak bu gun icabe mescidi diye anılmaktırBu mescid bu gun şarii sittin denilen cadde uzerinde bulunmaktadır Binası yenilenerek genişletilmiştir Mesahası takriben 1000m² dir

imagesicabemescidihakkindakisabilgi5ad2c6fa7ffbc

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri