Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Özel_Günler 📢 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun! 📢

Max-Usa

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Credits
109.841
📢 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun! 📢
19_mayis_frm.jpg
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı 19 Mayıs 1919'un yıldönümünde kutlanan milli bir bayramdır. Bu gün, aynı zamanda Türk gençliğine armağan edilmiş bir bayramdır.

Tarihi ve Anlamı
Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini fiilen başlatmıştır. Bu tarih, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda önemli bir dönüm noktasıdır. Atatürk, bu anlamlı günü "Gençliğe" ithaf etmiş ve "Bütün ümidim gençliktedir" sözüyle gençliğe verdiği önemi vurgulamıştır.

Nasıl Kutlanır?
Resmi törenler: Anıtkabir ve Atatürk anıtlarında saygı duruşu ve çelenk sunma törenleri yapılır.
Gençlik yürüyüşleri: Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri önderliğinde sporcular ve öğrenciler yürüyüşler düzenler.
Spor karşılaşmaları: Amatör ve profesyonel düzeyde çeşitli spor müsabakaları gerçekleştirilir.
Okullarda etkinlikler: Şiirler, konuşmalar, müzik dinletileri ve halk oyunları sergilenir.
Gençlik haftası: 15–21 Mayıs tarihleri arasında gençliğe yönelik çeşitli kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenir.

Simgesel Önemi
19 Mayıs, sadece geçmişin hatırlanması değil, aynı zamanda gençliğin toplumsal sorumluluklarını hatırlaması, kendini geliştirmesi ve ülkesine sahip çıkması için bir farkındalık günüdür

"Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum" (Mustafa Kemal Atatürk)"
19-mayıs-1.jpg

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun.

Ekran Görüntüsü (8).png

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri