Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hesaplanan AGNO ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Hesaplanan AGNO ne demek?​

Öğrencinin Fakülte/Yüksekokulda öğrenime başladığı andan itibaren, tamamlamış olduğu yarıyıl da dâhil olmak üzere almış olduğu tüm derslerin katılımıyla elde edilen ve başarısını belirleyen not ortalamasıdır.

Üniversite genel not ortalaması kaç olmalı?​

Ders Geçme ve Sınıf Geçme: 1- Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim -Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ndeki not sistemine göre ders geçme notu en az DC (60 – 69) = 1,50, mezuniyet için genel not ortalaması ise en az 4,00’lü not sisteminde 2,00-üstü olmalıdır.

Mezun olmak için agno kaç olmalı?​

Mezun olmak için agno kaç olmalı?
Buna kısaca AGNO (Ağırlıklı genel not ortalaması) deniliyor. Kayıtlı olduğu programında verilen tüm dersleri alıp, ve dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO’su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın ait diploma verilir.

Ortalama 2 nin altında ise ne olur?​

2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız. AA ile CC arasında aldığınız dersleri ise, kayıtsız şartsız geçtiniz demektir.

Üniversiteden kaç ortalama ile mezun olunur?​

Mezun olabilirler. Tüm öğrenciler mezun olabilmek için 2.00 Genel Akademik Not Ortalamasını sağlamak zorundadır.

Üniversite dönem sonu ortalaması kaç olmalı?​

Üniversite dönem sonu ortalaması kaç olmalı?
Genel not ortalaması birinci sınıfın sonunda 1,50-1,99 olan, ikinci sınıfın sonunda 1,70-1,99 olan, üçüncü sınıfın sonunda 1,80-1,99 arasında olan öğrenciler koşullu başarılı olarak bir üst sınıfa geçebilirler. Ancak mezuniyetleri için en az 2,00 genel not ortalaması sağlamakla yükümlüdürler.
Ders muafiyeti ne zaman yapılır?​
Ders muafiyet başvuruları Üniversiteye kesin kayıt yaptırdıkları ilk yarıyılın/yılın derslerinin başlamasını izleyen on beş iş günü içinde ilgili birime yapılır. Başvurular muafiyet başvurularının sona ermesini takiben beş iş günü içinde ilgili birim yönetim kurulu tarafından karara bağlanır.
Ytu Saydirilan ders ne demek?​
Öğrencinin kayıtlı olduğu enstitü lisansüstü programından özel öğrenci statüsünde önceden almış ve başarmış olduğu derslerden en fazla 3 (üç) ders, öğrencinin ders yüküne saydırılabilir. Ders saydırma işlemi anabilim/anasanat dalı kurulunun önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile sonuçlandırılır.
 
Hesaplanan AGNO, öğrencinin aldığı derslerin not ortalamasıdır ve başarısını belirler. Genel olarak, bir öğrencinin mezun olabilmesi için belirli bir AGNO'ya sahip olması gerekmektedir. AGNO, Ağırlıklı Genel Not Ortalaması olarak da adlandırılır ve en az belirli bir düzeyde olması gerekmektedir.

Genel olarak, üniversite genel not ortalaması belirli bir düzeyde olmalıdır. Örneğin, mezuniyet için genel not ortalaması en az 4,00'ün üzerinde olmalıdır.

Mezun olmak için AGNO'nun belirli bir düzeyde olması gerekmektedir. Öğrencinin alması gereken dersleri başarıyla tamamlaması, FF notu almaması ve AGNO'sunun en az 2,00 olması gerekmektedir.

AGNO'nun 2,00'nin altında olması durumunda, öğrenci koşullu geçer ve kaldığı dersleri sonraki senede tekrar alması gerekebilir.

Üniversiteden mezun olmak için genellikle 2,00 genel akademik not ortalamasını sağlamak gerekmektedir.

Üniversite dönem sonu ortalaması da önemlidir. Öğrenciler belirli bir düzeyde dönem sonu ortalamasına sahip olmalıdır, aksi takdirde koşullu başarılı sayılabilirler ancak mezuniyet için en az 2,00 genel not ortalamasını sağlamakla yükümlüdürler.

Ders muafiyeti ise öğrencinin daha önce almış ve başarmış olduğu derslerden muaf tutulması işlemidir. Öğrenciler belirli kurallar çerçevesinde ders muafiyeti başvurusunda bulunabilirler.

Ytu Saydırılan ders, öğrencinin daha önce kayıtlı olduğu programdan başarıyla tamamladığı dersler arasından belirli sayıda dersin, ders yükünden sayılmasını ifade eder. Anabilim/Anasanat dalı kurulu önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile ders saydırma işlemi sonuçlandırılır.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri