Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

S

Herseyden korkma hastaligi nedir ?

S

SoruCevap

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
8
Puan
0
Yaş
36
Credits
0
Baslk: Herseyden Korkma Hastalg (Fobi)

Herseyden korkma hastalg olarak bilinen fobi, bir anksiyete bozuklugu olan guclu, ani ve surekli korku olarak tanmlanr. Fobi, pek cok farkl seyden kaynaklanabilir ve cok cesitli fobiler olabilir. Genel olarak, belirli bir durum, olay veya nesne ile ilgili korku ve kayg duyularyla karakterizedir. Fobiler, baska psikolojik rahatszlklarla birlikte gelisebilir ve kisinin sosyal iliskilerini ve gunluk yasamn ciddi sekilde etkileyebilir.

Tanm

Herseyden korkma hastalg, anksiyete bozuklugu olarak snflandrlmstr. Anksiyete bozukluklar, kisinin belirli bir durum, olay veya nesneden kaynaklanan anormal bir korku ve kayg duygusu duymasdr. Korku, kisinin normal yasam aktivitelerini ciddi sekilde etkileyebilir veya tamamen engelleyebilir.

Semptomlar

Herseyden korkma hastalgnn semptomlar korku ve kaygya dayanr. Semptomlar arasnda, nefes alma guclugu, terleme, titreme, bas donmesi, huzursuzluk, usume, kalp hznn artmas ve mide bulants gibi fiziksel semptomlar vardr. Ayn zamanda, kisinin endise, kayg, ofke, panik, depresyon veya asr sinirlilik gibi duygusal semptomlar da olabilir.

Nedenleri

Herseyden korkma hastalgnn nedeni tam olarak bilinmemektedir, ancak cesitli faktorler arasnda biyolojik, sosyal ve kulturel etkenleri icerebilir. Biyolojik etkenler arasnda, genetik veya biyolojik faktorlerin rol oynayabilecegi dusunulmektedir. Ayrca, fobi ile iliskili olan dusunce, davrans veya duygu durumlarnn, kisinin yasamnda kotu bir deneyimden kaynaklandg dusunulmektedir.

Tedavi

Herseyden korkma hastalgnn tedavisi, kisinin durumuna ve siddetine bagl olarak degisebilir. Tedavi, farmakolojik tedaviler, terapi veya ozel egitim programlar gibi psikososyal yaklasmlar arasndan secilebilir. Farmakolojik tedavi, antidepresanlar, antipsikotikler ve benzodiyazepinler gibi ilaclar icerirken, terapi calsmalar arasnda sosyal uyum teknikleri, semptom yonetimi, kognitif davrans terapisi veya hipnotherapy gibi terapiler vardr.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri