S
SoruCevap
Her yemeğin yanına ahenk sağlayacak, bool sebzeli, vitamin deposu bir pilav istiyorsanız kesinlikle bu tanımı denemelisiniz. O vakit çabucak tanımımıza geçelim!
MEYHANE PİLAVI
Malzemeler;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
4-5 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1-2 domates
1,5 çorba kaşığı salça
5 su bardağı su
3 su bardağı pilavlık bulgur
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı;
Soğanları sıçan dişi, biberleri ortadan ikiye kesin çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince, domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tencerede soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ve biberleri ekleyip 1 dakika daha kavurun.
Domates ve salça ek edin. 1-2 dakika kadar daha kavurduktan sonra bulguru ve baharatlarını ekleyip kavurun ve 5 su bardağı suyu ek edin.
Kapağını kapatın ve altını kısın. Çok kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun, tekrar görüşene dek hoşça kalın.
MEYHANE PİLAVI
Malzemeler;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
4-5 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1-2 domates
1,5 çorba kaşığı salça
5 su bardağı su
3 su bardağı pilavlık bulgur
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı;
Soğanları sıçan dişi, biberleri ortadan ikiye kesin çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince, domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tencerede soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ve biberleri ekleyip 1 dakika daha kavurun.
Domates ve salça ek edin. 1-2 dakika kadar daha kavurduktan sonra bulguru ve baharatlarını ekleyip kavurun ve 5 su bardağı suyu ek edin.
Kapağını kapatın ve altını kısın. Çok kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun, tekrar görüşene dek hoşça kalın.