S
SoruCevap
haşhaşlı ıslak kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
130 gram oda sıcaklığında tereyağı (Dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz)
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
2.5 yemek kaşığı irmik
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için
1 çay bardağı fındık (ya da fıstık badem )
1 çay bardağı haşhaş (sarı ya da mavi fark etmiyor tercihe bağlı ben mavi kullandım )
Şerbet için
3.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
4 damla limon suyu
haşhaşlı ıslak kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hem şekerpare hem browni kurabiye tadında mükemmel tatlımız için öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.
Şerbet için şu ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
Ardından ocağa koyalım.
Kaynayan şerbetimizi 10dk daha kaynatıp limon suyunu ekledikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Hamuru için geniş bir kaseye un hariç bütün gereçleri ekleyip güzelce karıştıralım.
Ardından unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
Yuvarladığımız hamuru kaseye aldığımız haşhaşın içine batırıp her tarafını haşhaşa bulayıp fırın tepsisine aralıklı dizelim hamurların orta kısmına fındıkları (fıstık ya da badem ) batırıp 175°fırında 25dk pişirin.
Soğumuş olan şerbeti derin bir kaba alıp fırından çıkardığımız tatlıların birinci sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbete ekleyip orta ara çevirerek şerbeti her yerinin çekmesini sağlayalım ve tatlılarımız artık servise hazır afiyet olsun .
haşhaşlı ıslak kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
130 gram oda sıcaklığında tereyağı (Dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz)
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
2.5 yemek kaşığı irmik
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için
1 çay bardağı fındık (ya da fıstık badem )
1 çay bardağı haşhaş (sarı ya da mavi fark etmiyor tercihe bağlı ben mavi kullandım )
Şerbet için
3.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
4 damla limon suyu
haşhaşlı ıslak kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hem şekerpare hem browni kurabiye tadında mükemmel tatlımız için öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.
Şerbet için şu ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
Ardından ocağa koyalım.
Kaynayan şerbetimizi 10dk daha kaynatıp limon suyunu ekledikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Hamuru için geniş bir kaseye un hariç bütün gereçleri ekleyip güzelce karıştıralım.
Ardından unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
Yuvarladığımız hamuru kaseye aldığımız haşhaşın içine batırıp her tarafını haşhaşa bulayıp fırın tepsisine aralıklı dizelim hamurların orta kısmına fındıkları (fıstık ya da badem ) batırıp 175°fırında 25dk pişirin.
Soğumuş olan şerbeti derin bir kaba alıp fırından çıkardığımız tatlıların birinci sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbete ekleyip orta ara çevirerek şerbeti her yerinin çekmesini sağlayalım ve tatlılarımız artık servise hazır afiyet olsun .
haşhaşlı ıslak kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı