Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Haftaya tatlı bir başlangıç Muhallebili Revani tarifi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Şerbetli tatlıları seviyorsunuz ama bu yaz günlerinde serinlik mi istiyorsunuz? O vakit bu tatlı tamda size nazaran olacak. Limonlu muhallebinin ferahlatan lezzeti ve yumuşacık şerbetli revani buluştu, ortaya inanılmaz bir lezzet çıktı. O vakit çabucak tanımımıza geçelim..

LİMONLU MUHALLEBİLİ REVANİ

Malzemeler;

Muhallebi için;

1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı un
1 adet limonun suyu ve kabuğu
Yapılışı;
Muhallebi için bir tencerenin içerisine süt, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip karıştıralım ve ocağa alalım hafif ağırlaşıp kıvam alana kadar pişirelim.
Yoğunlaşmaya hafifçe başladığında vanilya, limon suyu, limon kabuğu ekleyelim ve ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip karıştıralım.


Revani için;
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limonun kabuğu
Birkaç damla limon suyu
Kırık fındık ya da ceviz
Şerbeti için;
2 buçuk su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu


Yapılışı;
Öncelikle şerbetimizi yapalım. Küçük bir tencereye su ve şekeri alın ve kaynatın, kaynamaya başlayınca limon suyunu ek edin. Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için kenara koyun.
Keki için bir karıştırma kabına yumurtaları kıralım ve çırpalım, şekeri ekleyelim çırpalım.
Yağını ve yoğurdu da ek ettikten sonra son sefer çırpalım.
Un, kabartma tozu, vanilya ve irmiği eleyerek karışıma ekleyelim.
Limon suyu ve kabuğunu da ek ettikten sonra bir spatula yardımıyla karıştıralım.
Yağladığımız borcama ya da tepsiye kek harcınızı dökün ve evvelce ısıttığınız 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
Pişen kekin üzerine çatalla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün.
Şerbet yeterlice çektikten sonra soğuyan muhallebiyi üzerine dökelim ve dolapta 2-3 saat kadar dinlemesini bekleyelim. Dinlenen revaninizi dilimleyip üzerini istediğiniz üzere sunuma hazırlayıp servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun, tekrar görüşene dek hoşça kalın.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri