Güzel ahlaki davranışlar, insanlar arasındaki ilişkileri güçlendiren ve toplumda uyumu sağlayan önemli unsurlardır. Dürüstlük, yardımseverlik, sabır, hoşgörü, taklitten uzak durma ve saygı gibi davranışlar, insanları birbirine saygılı ve anlayışlı kılar. Olumlu sosyal davranış türleri ise özgeci davranışlar, itaatkâr davranışlar, duygusal davranışlar ve kamusal olumlu sosyal davranışlar şeklinde sıralanabilir. Bu davranışlar, insanların birbirine yardım etme niyetiyle gösterdikleri davranışları ifade eder.
Öğrenilmiş davranışlar, kişilerin yaşamları boyunca edindikleri davranış biçimlerini temsil eder. Dürüstlük, çalışkanlık, iyilik yapma, adalet, temizlik gibi davranışlar, öğrenilmiş davranışlara örnek olarak gösterilebilir. Örgütsel davranış ise bir kuruluş içindeki bireylerin davranışlarının kuruluşun performansına etkisini araştıran bir alandır.
Başlıca ahlaki davranışlar arasında dürüstlük, çalışkanlık, iyilik yapma, temizlik, adalet, emanete sahip çıkma, şefkatli olma ve birlik beraberlik içinde bulunma gibi davranışlar ön plana çıkar. Özgecilik, başkalarına yardım etme niyetiyle gösterilen davranışları ifade ederken, prososyal davranışlar insanların birbirine fayda sağlayan davranışlarını ifade eder.
Güler yüzlü olmak, merhametli olmak, tevazu göstermek, affetmek gibi davranışlar da prososyal davranış örnekleri arasında yer alır. Her bir davranış biçimi, toplum içindeki ilişkileri güçlendirerek daha sıcak bir ortam oluşmasına katkıda bulunabilir.