Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Güveçte Patlıcan Kebabı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Güveçte Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
4 adet patlıcan
Yarım kilo kuşbaşı et
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Tuz
Yağ
Kara biber
Kekik
Pul biber
Renk biberi
1.5 yemek kaşığı salça

Güveçte Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak etleri tencereye alıyoruz üzerine su ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz. Yarım saat haşlanması kâfi. Bu sırada patlıcanları şeritler halinde soyup küp küp doğruyoruz ve hafif formda tencerede yağda kızartıp alıyoruz.
Bir tava içerisine yağ soğan ve sarımsak alarak kavuruyoruz. Pembeleşen soğana etleri ek ediyoruz. Daha sonra doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi ekliyoruz.
En son tuzu ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz. Güveç kaplarına patlıcan ve etleri karışık bir formda alıyoruz.
1.5 yemek kaşığı salçayı, etleri haşladığımız et suyu prensip açıyoruz. Kekik karabiber pulbiber renk biberi tuz ekleyerek su eği yapıyoruz.
Güveçlere hazırladığımız sosu döküyoruz ve 200 derece ısıttığımız fırına tepsiyle yerleştirip üzerine ıslatıp sıktığımız yağlı kağıdı örtüyoruz(etlerin üzeri yanmadan pişmesi için)
25-30 dakika sonra yumuşacık pişmiş patlıcan kebabımız hazır. Afiyet olsun
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri