S
SoruCevap
Misafir
Güveçte Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
4 adet patlıcan
Yarım kilo kuşbaşı et
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Tuz
Yağ
Kara biber
Kekik
Pul biber
Renk biberi
1.5 yemek kaşığı salça
Güveçte Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak etleri tencereye alıyoruz üzerine su ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz. Yarım saat haşlanması kâfi. Bu sırada patlıcanları şeritler halinde soyup küp küp doğruyoruz ve hafif formda tencerede yağda kızartıp alıyoruz.
Bir tava içerisine yağ soğan ve sarımsak alarak kavuruyoruz. Pembeleşen soğana etleri ek ediyoruz. Daha sonra doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi ekliyoruz.
En son tuzu ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz. Güveç kaplarına patlıcan ve etleri karışık bir formda alıyoruz.
1.5 yemek kaşığı salçayı, etleri haşladığımız et suyu prensip açıyoruz. Kekik karabiber pulbiber renk biberi tuz ekleyerek su eği yapıyoruz.
Güveçlere hazırladığımız sosu döküyoruz ve 200 derece ısıttığımız fırına tepsiyle yerleştirip üzerine ıslatıp sıktığımız yağlı kağıdı örtüyoruz(etlerin üzeri yanmadan pişmesi için)
25-30 dakika sonra yumuşacık pişmiş patlıcan kebabımız hazır. Afiyet olsun
4 adet patlıcan
Yarım kilo kuşbaşı et
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Tuz
Yağ
Kara biber
Kekik
Pul biber
Renk biberi
1.5 yemek kaşığı salça
Güveçte Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak etleri tencereye alıyoruz üzerine su ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz. Yarım saat haşlanması kâfi. Bu sırada patlıcanları şeritler halinde soyup küp küp doğruyoruz ve hafif formda tencerede yağda kızartıp alıyoruz.
Bir tava içerisine yağ soğan ve sarımsak alarak kavuruyoruz. Pembeleşen soğana etleri ek ediyoruz. Daha sonra doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi ekliyoruz.
En son tuzu ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz. Güveç kaplarına patlıcan ve etleri karışık bir formda alıyoruz.
1.5 yemek kaşığı salçayı, etleri haşladığımız et suyu prensip açıyoruz. Kekik karabiber pulbiber renk biberi tuz ekleyerek su eği yapıyoruz.
Güveçlere hazırladığımız sosu döküyoruz ve 200 derece ısıttığımız fırına tepsiyle yerleştirip üzerine ıslatıp sıktığımız yağlı kağıdı örtüyoruz(etlerin üzeri yanmadan pişmesi için)
25-30 dakika sonra yumuşacık pişmiş patlıcan kebabımız hazır. Afiyet olsun