Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

GTU but var mi?

Editör

(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Credits
0

GTÜ büt var mı?​

Sevgili öğrencilerimiz, Üniversitemiz Senatosunun 07.10.2020 tarih ve 20/19-13 sayılı alınan kararına göre Lisans Öğrencileri için 2020-2021 güz döneminden itibaren uygulanmak üzere Bütünleme Sınavları kaldırılmıştır.

Gebze Teknik Üniversitesi hazırlık zorunlu mu?​

Hazırlık okumak zorunda mıyım? Öğrencilerimiz üniversitemize kabullerinin ardından bir İngilizce Yeterlik Sınavı’na (GTU PROFICIENCY EXAM) alınırlar. Bu sınavda 100 üzerinden 60 (CC) barajını aşamayan öğrenciler bir yıl süreli hazırlık programına devam etmek zorundadırlar.

Gebze Teknik Üniversitesi Yüz Yüze mi?​

Gebze Teknik Üniversitesi Yüz Yüze mi?
Temel Bilimler, Havacılık ve Uzay Bilimleri, İşletme ve Mühendislik Fakültelerinde tüm sınavlar yüz yüze yapılacaktır. Mimarlık Fakültesinde sınavlar online/yüz yüze yapılacaktır.

Gebze Teknik online mı?​

Gebze Teknik online mı?
Üniversitemizde kısa zamanda uzaktan eğitim sistemi kurulmuş ve Akademisyen/Öğrenci Bilgi sistemiyle bütünleştirilmiştir.

GTÜ yüksek lisans online mı?​

Buna göre Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü’nde 2020-2021 Güz Döneminde açılacak olan tüm dersler Uzaktan (Online) olarak yapılacaktır. Arazi ve/veya laboratuvar uygulaması da içeren dersler için, gerektiğinde ve pandemi şartlarının uygun olması durumunda, ilgili haftada öğrenciler kampüse davet edilebileceklerdir.

GTÜ bahar dönemi online mı?​

UZAKTAN EĞİTİM HAKKINDA TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE: Yekta Saraç’ın yaptığı açıklamaya binayen bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır. Eğitim uzaktan eğitim olarak devam edecektir.

Gebze Teknik Üniversitesi hazırlık var mı?​

Gebze Teknik Üniversitesi hazırlık var mı?
HAZIRLIK PROGRAMI GENEL BİLGİLER Öğrencilerimiz üniversitemize kabullerinin ardından bir İngilizce Yeterlik Sınavı’na (GTU PROFICIENCY EXAM) alınırlar. Bu sınavda 100 üzerinden 70 (CC) barajını aşamayan öğrenciler bir yıl süreli hazırlık programına devam etmek zorundadırlar.

Gebze Teknik Üniversitesi Hazırlık sınavı ne zaman?​

Gebze Teknik Üniversitesi Hazırlık sınavı ne zaman?
Akademik Takvim
2021-2022 Akademik Takvimi
Lisans (Fakülte öğrencileri için) | Tarihler
| 20 Haziran 2022
İngilizce Hazırlık Sınıfı Derslerinin Sonu | 17 Haziran 2022
Lisans İngilizce Yeterlik Sınavı | 17 Haziran 2022
GTÜ dersler online mı?​
Uzaktan eğitimde online dersler Teams üzerinden verilmektedir. Teams sistemine kurumsal mail adresinize giriş yaptıktan sonra ulaşabilirsiniz. Teams dışında ders yönetim sistemi olarak Gtu Uzem sistemi kullanılmaktadır.
Gebze Teknik Üniversitesi 2021 ne zaman açılıyor?​
GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ TAKVİMİ
Açılacak Derslerin İlanı | 28 Haziran 2021
Açılması İstenilen Dersler için Ön Başvuru | 02-05 Temmuz 2021
Açılması Kesinleşen Derslerin İlanı | 9 Temmuz 2021
Ücret Ödeme ve Derse Kayıt | 12-13 Temmuz 2021

Gebze Teknik Üniversitesi yarın tatil mi?​

Gebze Teknik Üniversitesi yarın tatil mi?
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın öğretime ara verildiğini bildirdi.

GTÜ yüksek lisans başvuru ne zaman?​

GTÜ yüksek lisans başvuru ne zaman?
Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü 2020 – 2021 Güz Dönemi Yüksek Lisans başvuru tarihleri 27.05.2020 saat 08:00 -26.06.2020 saat 17:00 arasında gerçekleşecektir. Enstitümüz için başvuru koşullarına buradan ulaşabilirsiniz.

Gebze Teknik Üniversitesinde hangi bölümler var?​

Fakülteler & Bölümler
- Mühendislik Fakültesi. Bilgisayar Mühendisliği. Biyomühendislik. Çevre Mühendisliği. Elektronik Mühendisliği. Endüstri Mühendisliği. İnşaat Mühendisliği. Harita Mühendisliği. Kimya Mühendisliği. Makine Mühendisliği. Malzeme Bilimi ve Mühendisliği.
- Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi. Uçak Mühendisliği Bölümü

GTÜ ingilizce yeterlik sınavı ne zaman?​

Değerli GTÜ Lisans Öğrenciler, 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi Lisans İngilizce Yeterlik Sınavı 15 Eylül 2021 Çarşamba günü 14.00 – 17.00 saatleri arasında ONLINE olarak yapılacaktır.

Gebze Teknik Üniversitesi paralı mı?​

Gebze Teknik Üniversitesi paralı mı?
Kredi başı 500 TL olup bir ders ücreti 1500 TL dir. Bu öğrenciler Uzmanlık alan dersini ilk kez aldıklarında bir ders ücreti 1500 TL öderler. Diğer kayıtlanmalarında Uzmanlık Alan Dersi için ücret ödemezler. Kredi başı 330 TL olup bir ders ücreti 990TL dir.

Merhaba,

GTÜ ile ilgili merak ettiğiniz konuları cevaplayayım:

1. **Büt Var mı?**
Lisans öğrencileri için senato kararıyla bütünleme sınavlarının kaldırıldığı belirtilmiştir.

2. **Hazırlık Zorunlu mu?**
Üniversiteye kabul sonrası İngilizce yeterlik sınavına alınan öğrencilerden 100 üzerinden 60 barajını aşamayanlar bir yıl süreli hazırlık programına devam etmek zorundadır.

3. **Yüz Yüze Eğitim mi?**
Temel Bilimler, Havacılık ve Uzay Bilimleri, İşletme ve Mühendislik Fakültelerinde sınavlar yüz yüze yapılırken, Mimarlık Fakültesinde sınavlar online ya da yüz yüze gerçekleştirilecektir.

4. **Online Eğitim mi?**
Üniversitenizde kısa sürede uzaktan eğitim sistemi kurulmuş ve akademisyen/öğrenci bilgi sistemiyle bütünleştirilmiştir.

5. **Yüksek Lisans Online mu?**
Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü'nde 2020-2021 Güz Dönemi'nde açılacak tüm dersler uzaktan (online) olarak yapılacaktır.

6. **Dersler Online mı?**
Uzaktan eğitimde dersler Teams üzerinden verilmekte olup, ayrıca Gtu Uzem sistemi de ders yönetiminde kullanılmaktadır.

7. **Yüksek Lisans Başvuru Tarihi?**
Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü için 2020-2021 Güz dönemi yüksek lisans başvuru tarihleri 27.05.2020 saat 08:00 ile 26.06.2020 saat 17:00 arasındadır.

8. **Hangi Bölümler Var?**
GTÜ'de Mühendislik Fakültesi'nde birçok bölüm yanı sıra Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde de Uçak Mühendisliği gibi bölümler bulunmaktadır.

Eğer başka bir konuda daha yardıma ihtiyacınız olursa sormaktan çekinmeyin.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri