Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gorevde yukselme sinavina kimler katilabilir?

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Puan 113
Çözümler 6
Zeberus

Görevde yükselme sınavına kimler katılabilir?​

Aylıksız izinde bulunanlar, eğitim programı ile öngörülen toplam sürenin en az yarısı kadar eğitime katılmaları kaydıyla, bu eğitim sonunda düzenlenecek görevde yükselme sınavına girebilirler.

Belediyelerde görevde yükselme sınavına kimler girebilir?​

GÖREVDE YÜKSELME SINAVINA İLİŞKİN ŞARTLAR Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanların da başvuruda bulunarak sınava katılmaları mümkündür.

Sağlık Bakanlığı Ünvan Değişikliği Sınavına Kimler Girebilir?​

Sağlık Bakanlığı Ünvan Değişikliği Sınavına Kimler Girebilir?
1) En az ortaöğretim mezunu olmak, 2) En az (B) tip sürücü belgesine sahip olmak, gerekir. MADDE 10 – (1) Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabibi ve Eczacı kadrolarına unvan değişikliği suretiyle yapılacak atamalar, atanılacak kadronun gerektirdiği şartları taşımak kaydı ile sınavsız ve kura ile yapılır.

Zabıta memuru görevde yükselme sınavına girebilir mi?​

Zabıta personelinin görevde yükselmesi, bu Yönetmelikte yer alan usul ve esaslar çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Belirttiğimiz maddeler çerçevesinde, görev yaptığınız Belediyede şef kadrosu için açılan görevde yükselme sınavına başvurmanız mümkün görünmemektedir.
Görevde Yükselme Sınavına; Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uyarınca halen Sağlık Bakanlığı merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesine tabi olarak görev yapmakta olan personel başvurabilecektir.

Okulun en üst karar alma organı nedir?​

Madde 12- Genel müdür; kurumların yönetiminden, eğitim-öğretim faaliyetlerinin planlanmasından ve en iyi şekilde yürütülmesinden Bakanlığa karşı sorumludur. Genel müdür, bütün kurumları ilgilendiren müdürler kurulu toplantılarına başkanlık eder.

657 45 madde nedir?​

657 45 madde nedir?
Madde 45 – (Değişik madde: 30/05/1974 – KHK/12; Aynen kabul: 15/05/1975 – 1897/1 md.) Hiç bir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz.

657 68 madde nedir?​

Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı hariç, sınıfların 1, 2, 3 ve 4 üncü derecelerindeki kadrolarına, derece yükselmesindeki süre kaydı aranmaksızın, atanmasındaki usule göre daha aşağıdaki derecelerden atama yapılabilir.

Şeflik sınavına kimler girebilir?​

Teknik Kadro ve Şeflik Sınavın şartları, öğrenim durumu ve çalışma süresi nedir ve sınava hangi kadroda görev yapan personeller girebilir. NOT: Yeni yönetmelikte en önemli değişiklik ise Şeflik sınavına 2 yıllık ön lisans tamamlamak şartıyla “Yardımcı Hizmetler Sınıfı” girebiliyor.

Görevde yükselme sınavı kaç yılda bir yapılır?​

Görevde yükselme sınavı kaç yılda bir yapılır?
Yeni yönetmeliğe göre memurlar artık görevde yükselme ve unvan değişiklikleri için 2 yılda bir sınava girebilecek. Bu süre 3 yıldan fazla olamayacak. Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında toplandı.

657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartı nedir?​

Kanunun 40. Maddesinde aşağıdaki şekilde açıklama yapılmıştır. Genel olarak 18 yaşını tamamlayanlar Devlet memuru olabilirler. Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12 nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler.

Şeflik için kaç yıl?​

7) Şef kadrosuna atanabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; – En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, – Başkanlıkta memur, ambar memuru, santral memuru, sekreter, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni ve şoför unvanlarında en az üç yıl çalışmış olmak kaydıyla en az sekiz yıl hizmeti bulunmak, – …

Şef ünvanı nedir?​

Şef ünvanı nedir?
Şef, genellikle belirli bir mutfağa odaklanan, yemek hazırlamanın tüm yönlerinde uzman, eğitimli, profesyonel bir aşçı ve esnaftır. “Şef” kelimesi, bir mutfağın yöneticisi olan chef de cuisine (Fransızca telaffuz: [ʃɛf.də.kɥi.zin]), teriminden türetilmiştir.

Görevde yükselme sınavında kaç puan almak gerekir?​

Sınavı başarmış sayılabilmek için yazılı sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak ve sözlü sınavdan en az 70 puan almak şarttır. Başarı listesi en yüksek puandan başlamak üzere düzenlenecektir.

Hizmetlinin görevde yükselme sınavı ne zaman yapılacak?​

Bakanlığımız Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği çerçevesinde Şef ve Memur Görevde Yükselme Yazılı Sınavı (önceden başvuruları alınan adaylar için) Milli Eğitim Bakanlığınca 28 Kasım 2021 Pazar günü saat: 12.30’da Bilecik hariç 80 il e-sınav merkezlerinde yapılacaktır.

Bölüm Kurulu kimlerden oluşur?​

Bölüm Kurulu kimlerden oluşur?
Bölüm Kurulu; tek anabilim veya anasanat dalı bulunan bölümlerde bölüm başkanının başkanlığında o bölümdeki tüm öğretim üyeleri ile öğretim görevlileri ve okutmanlardan, birden fazla anabilim veya anasanat dalı bulunan bölümlerde ise bölüm başkan yardımcıları ile anabilim veya anasanat dalı başkanlarından oluşur ve …

Öğretim elemanları kimler?​

Öğretim Elemanları: Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve araştırma görevlileridir. m) (Değişik: 22/2/2018-7100/2 md.) Öğretim Üyeleri: Yükseköğretim kurumlarında görevli profesör, doçent ve doktor öğretim üyeleridir.

Yükseköğretim kurumlarının açılmasına kim izin verir?​

Rapor Başkanlık tarafından Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısının gündemine alınır, yapılan müzakereler sonunda eğitim-öğretim faaliyetleri için hazırlıkların yeterli görüldüğüne kesin kanaat getirilen programlara öğrenci alınmasına Genel Kurul kararı ile izin verilir.

Bölüm kurulu en az kaç kişiden oluşur?​

Bölüm kurulu en az kaç kişiden oluşur?
İlgili bölümün bölüm kurulu, iki yıllığına, bölüm öğretim elemanları arasından en az ikisi öğretim üyesi olmak üzere üç kişiden az olmayan komisyon kurar ve komisyondan birini başkan olarak atar.

Akademik Kurul kaç kişiden oluşur?​

MADDE 9 – (1) Akademik Kurul; Rektör başkanlığında, Rektör yardımcıları, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri ile her fakülteden fakülte kurullarınca üç yıl için seçilecek birer öğretim üyesinden oluşur.

Öğretim üyesi ne kadar maaş alıyor?​

Tablodan yola çıkarak bir özet yapmak gerekirse öğretim görevlisi maaşları 7.988 TL ile 8.746 TL, araştırma görevlisi maaşları 8.194 TL ile 8.353 TL, doktor öğretim üyesi maaşları 9.178 TL ile 9.234 TL, doçent maaşları 9.407 TL ile 11.185 TL arasındadır.

Yüksek öğretim kurumlarını kim açar?​

Yüksek öğretim kurumlarını kim açar?
(3) 2/7/2018 tarihli ve 700 sayılı KHK’nin 72 nci maddesiyle, bu maddede yer alan “Bakanlar Kurulu kararı ile” ibaresi “Cumhurbaşkanınca” şeklinde değiştirilmiştir.

Vakıf üniversitelerini kim denetler?​

130. madde, vakıflar tarafından kurulan yükseköğretim kurumlarını (malî ve idarî konular dışında), Devlet üniversi- teleriyle aynı hükümlere tabi tuttuğuna göre, “Devletin gözetimi ve denetimi” görevi, Yükseköğretim Kuruluna aittir.

Görevde yükselme sınavına kimler katılabilir sorusunun cevabı mevcut mevzuata göre açıklanmıştır. Aylıksız izinde bulunanlar, eğitim programı ile öngörülen toplam sürenin en az yarısı kadar eğitime katılmaları kaydıyla, bu eğitim sonunda düzenlenecek görevde yükselme sınavına girebilirler. Benzer şekilde belediyelerde görevde yükselme sınavına da aylıksız izinli olanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuata uygun şekilde izinleri kullananlar başvuruda bulunarak sınava katılabilirler.

Sağlık Bakanlığı Ünvan Değişikliği Sınavına girebilmek için en az ortaöğretim mezunu olmak ve en az (B) tip sürücü belgesine sahip olmak gerekmektedir. Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabibi ve Eczacı kadrolarına yapılacak atamalar, atanılacak kadronun gerektirdiği şartları taşımak kaydı ile sınavsız ve kura ile yapılır.

Zabıta memurlarının görevde yükselmesi için Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara uygun olarak hareket etmeleri gerekmektedir. Şef kadrosu için açılan görevde yükselme sınavlarına başvurabilmek için Sağlık Bakanlığı personelinin belirli şartları taşıması gerekmektedir.

Görevde yükselme sınavları genel olarak 2 yılda bir yapılır ve memurlar belirli koşulları sağladıkları sürece bu sınavlara girebilirler. Başarılı olmak için yazılı sınavdan en az 60 puan almak ve sözlü sınavdan en az 70 puan almak gerekmektedir.

Şeflik sınavına girebilmek için ise yeni yönetmelik gereği 2 yıllık ön lisans tamamlamak şartıyla "Yardımcı Hizmetler Sınıfı" personeli başvurabilir.

Bölüm Kurulu, ilgili bölümdeki tüm öğretim üyeleri ile öğretim görevlilerinden oluşurken, Akademik Kurul ise Rektör başkanlığında, Rektör yardımcıları, dekanlar ve öğretim üyelerinden oluşur.

Yüksek öğretim kurumlarını açma yetkisi Cumhurbaşkanına aittir ve vakıf üniversitelerini ise Yükseköğretim Kurulu denetler. Bu bilgiler ışığında, görevde yükselme sınavlarına katılmak isteyenlerin ilgili mevzuatı detaylı incelemeleri ve gereken şartları sağlamaları önemlidir.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri