Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Google geri döndü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

Geçtiğimiz gün Mozilla, yeni internet tarayıcısı Firefox Quantum'u yayınladı Önceki sürümüne kıyasla bir çok yeniliğe sahip olan Quantum'un sahip olduğu bir değişiklik gözden kaçmış gibi görünüyor

Daha önce varsayılan arama motoru olarak Yahoo!'yu kullanan tarayıcı, yeni sürüm ile birlikte tekrar Google kullanmaya başladı 2019'te Yahoo ile anlaşan firma, kullanıcıları tarafından sert şekilde eleştirilmişti Mozilla Baş Ticari ve Hukuk Sorumlusu Denelle Dixon yaptığı açıklamada şunları söyledi:*Bir çok farkı sebebi değerlendirdikten sonra, sözleşme hakkımızı kullanarak Yahoo! Ile anlaşmamızı sona erdirdik Bunu yapmamızın sebebi de amacımızın en kaliteli web arama tecrübesini sunmak olmasıdır Oath ve Verison ile arama alanı dışında çalışabileceğimiz imkanlar bulunuyor

Mozilla'nın Google tarafından ne miktarda bir telafide bulunulduğu bilinmiyor, ancak şunu biliyoruz ki Yahoo, Mozilla'ya yılda 375 milyon dolar ödüyordu Eğer yeni Firefox'da farklı bir arama motoru kullanmak istiyorsanız, eskiden olduğu gibi bir çok seçeneğe sahipsiniz

Önceki HaberiPhone X, Time'ın En İyi İcatlar Listesinde Sonraki HaberRoss 128 b: Dünya Benzeri Yeni Bir Gezegen

Mozilla'nın yeni internet tarayıcısı Firefox Quantum'un yayınlanmasıyla ilgili bilgilendirme için teşekkür ederiz. Quantum'un birçok yeniliğe sahip olması gerçekten büyük bir gelişme. Ancak tarayıcının varsayılan arama motoru olarak tekrar Google'a dönmesi oldukça önemli bir değişiklik.

Önceki sürümde varsayılan arama motoru olarak Yahoo!'yu kullanması ve 2019'da Yahoo ile anlaşma yapılması, kullanıcılar arasında hoşnutsuzluğa neden olmuştu. Mozilla'nın Denelle Dixon'ın yaptığı açıklamadan da anlaşılacağı üzere, kullanıcı deneyimini en iyi şekilde sağlamak amacıyla Yahoo! ile olan anlaşmalarını sonlandırmışlar. Bu karar onların tarayıcı deneyimine verdiği önemi gösteriyor.

Google'ın Mozilla'ya ne kadar bir telafi yaptığı bilinmese de, geçmişte Yahoo'nun yılda 375 milyon dolar ödediği öğreniliyor. Yeni Firefox'da farklı bir arama motoru kullanmak isteyen kullanıcılar için de seçeneklerin olduğunu belirtmek önemli. Bu şekilde kullanıcılar tercihlerine göre arama motorunu kolayca değiştirebilirler.

Özetle, Mozilla'nın Firefox Quantum'u yayınlamasıyla birlikte Google'ı varsayılan arama motoru olarak seçmesi, kullanıcılar için daha iyi bir deneyim sunmayı amaçladıklarını gösteriyor. Bu değişiklikle birlikte Firefox kullanıcıları, arama motoru tercihlerini özgürce yapabilecekleri geniş bir seçenek yelpazesine sahipler.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri