Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gidiyorum gunduz gece kim yazdi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Gidiyorum gündüz gece kim yazdı?​

Âşık VeyselUzun İnce Bir Yoldayım/Söz yazarları

Uzun ince bir yoldayım Gidiyorum gündüz gece Bilmiyorum ne haldeyim gidiyorum gündüz gece şiirinin konusu ve ana duygusu nedir?​

Uzun ince bir yoldayım Gidiyorum gündüz gece Bilmiyorum ne haldeyim gidiyorum gündüz gece şiirinin konusu ve ana duygusu nedir?
Yoldayım/haldayım = dayım’lar redif. l’ler yarım kafiye. Uzun İnce Bir Yoldayım Şiirinin Söz Sanatları: Benzetme: İki kapılı bir handa yürüyorum gündüz gece: Dünyayı iki kapılı bir hana benzetmiş. Uzun İnce Bir Yoldayım Şiirinin Teması: Yaşam ve Ölüm teması işlenmiştir.

Gece gündüz ne demek?​

Gece gündüz ne demek?
[1] Durmaksızın bir işle meşgul olmak. [2] Dinlenmek için dahi ara vermeden çalışmak.

Gece gündüz nerede çekildi?​

Fatih Ormanları’nda 16 saatte çekilen klipte, oyunculuğuyla kendisine hayran bırakan bir sürpriz isim yer aldı: Gonca Vuslateri. Pentagram’ı performansıyla izlediğimiz klipte, Gonca Vuslateri ise ‘Gündüz Gece’nin ruhunu izleyiciye aktarıyor.

Uzun ince bir yoldayım kim yazdı?​

Uzun ince bir yoldayım kim yazdı?

Uzun ince bir yoldayım kimin şiiri?​

Uzun ince bir yoldayım kimin şiiri?
Uzun ince bir yoldayım şiiri – Aşık Veysel Şatıroğlu.
Iki kapılı bir handa Gidiyorum gündüz gece ne demek?​
veysel’in iki kapıdan doğum ve ölümü kastettiği cümledir. aşık veysel’in doğumu ve ölümü benzetmek için kullandığı bir söz. …

Uzun ince bir yoldayım türküsü hangi yöreye aittir?​

Uzun ince bir yoldayım türküsü hangi yöreye aittir?
Sivas. “Uzun ince bir yoldayım/Gidiyorum gündüz gece/Bilmiyorum ne haldeyim/Gidiyorum gündüz gece” dizeleriyle hafızalara kazınan halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu için vefatının 46. yılı dolayısıyla memleketi Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde mezarı başında anma programı düzenlenecek.

Gündüz nedir kısaca tanımı?​

Gündüz nedir kısaca tanımı?
Gündüz, gündoğumundan günbatımına kadar olan, günün aydınlık kısmı. Zaman zaman gün sözcüğü de gündüz anlamında kullanılır. Gece sözcüğü astronomide gündüz kavramının zıddı olarak kullanılır. Yılda iki defa gerçekleşen gündönümlerinde yılın en uzun ve en kısa gündüzleri yaşanır.

Uzun ince bir yoldayım ne tür?​

Uzun İnce Bir Yoldayım
“Uzun İnce Bir Yoldayım”
Song by Tarkan
Language | Turkish
Genre | Türkü
Songwriter(s) | Aşık Veysel

Uzun ince bir yoldayım şiir midir?​

Uzun ince bir yoldayım şiir midir?
Pek çok eseri halk tarafından bilinen Aşık Veysel Türk Halk Müziği denildiğinde akla ilk gelen isimlerden birisidir.Uzun ince bir yoldayım isimli şiirde şair hayatı uzun ve ince bir yola benzetmiştir.

Uzun ince bir yoldayım şiirinin konusu yaşam ve ölüm teması üzerine kurulmuştur. Şiirde şair, hayatı uzun ve ince bir yola benzeterek sürekli hareket halinde olduğunu ifade etmektedir. "Ben yoldayım, haldayım" dizesinde geçen "dayım"lar redif ve "l"ler yarım kafiye oluşturmaktadır. Ayrıca, "İki kapılı bir handa yürüyorum gündüz gece" mısrasıyla dünyayı iki kapılı bir hana benzetmesi de benzetme sanatını kullanmaktadır.

Gece gündüz deyimi ise durmaksızın bir işle meşgul olmak ve dinlenmek için dahi ara vermeden çalışmak anlamlarına gelir.

"Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsü Aşık Veysel tarafından yazılmıştır ve Sivas yöresine aittir. Şarkı, halk ozanı Aşık Veysel'in en bilinen ve sevilen eserlerinden biridir.

Şiirin adından da anlaşılacağı üzere "Uzun İnce Bir Yoldayım" bir şiirdir. Aşık Veysel'in dillere destan olan bu eseri, Türk Halk Müziği'nin önemli örneklerinden biridir.

Gündüz ise gündoğumundan günbatımına kadar olan aydınlık zaman dilimini ifade eder. Gündüzün zıddı gece olup, günün aydınlık kısmı olarak tanımlanır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri