Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gaziantep yuvarlamasi nasil olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Gaziantep yuvarlaması nasıl olur?​

Öncelikle çekilmiş pirincimizi 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz ve kıymamızı ve bir yumurtayı harmanlıyoruz. Kıyma makinesinden iki sefer çekiyoruz. Daha sonra elimizi zeytinyağına batırarak yuvarlıyoruz, nohut büyüklüğünde. Yuvarlama işlemi bitince ister haşlanıyor istersenizde buharda da pişiriyoruz.

Gaziantep usulü yuvalama çorbası nasıl yapılır?​

Gaziantep usulü yuvalama çorbası nasıl yapılır?
Çorbanın Yapılışı
- Düdüklü tencereye 1,5 litre su koyun,
- Eti, nohudu, soğanı tuz ve karabiberi de ekleyin,
- Düdüklü tencerede düdüğün ötmesinden sonra 15 dakika pişirin,
- Ocağın altını kapatın tencere soğuyunca kapağını açın,
- Etleri tek tek ince ince didin ve süzgeçten geçirin,
- Sadece et suyunu tencerede bırakın.

Yuvarlama bayram yuvarlaması nasıl yapılır?​

Bayram Yuvarlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Geniş bir yoğurma kabına pirinç unu, yağsız kıyma, yumurta, ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiber alınarak hamur kıvamı alıncaya kadar yoğrulur.
- Düdüklü tencereye kemikli eti ve nohutu alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yaklaşık 45 dakika pişirin.

Yuvalama buzlukta nasıl saklanır?​

Yuvalama buzlukta nasıl saklanır?
Tencereye su koyup üzerine demir süzgeç koyalım ve yuvarladığımız hamurun birazını süzgece alıp 5 dk. buharda haşlayalım. Tepsiye yayalım. Soğuyunca paketleyip derin dondurucuya kaldıralım. İstediğimiz zaman da çıkartıp pişirebiliriz.

Yuvalama nedir Antep?​

Gaziantep Yuvalama Tarifi Özellikle. Yuvarlanmış köftelerin haşlanmış et ve nohut ile birleşerek kuru nane ile lezzetin zirvesine koştuğu bu yöresel tarife siz de bayılacaksınız!

Yuvalama nasıl yapılır tarifi?​

Yuvalama nasıl yapılır tarifi?
Yuvalama (Yuvarlama) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir gece önceden suya ıslattığımız nohutu, soğan (tüm olarak) incikle beraber düdüklü tane karabiber ve tuz ekleyerek tencerede haşlıyoruz (15 dk kadar).
- Etlerimizi soğutup kemiklerinde ayırıp küçük doğruyoruz.
- Top köfteler için pirinci sıcak suya ıslatıyoruz (30 dk kadar).

Yuvalama nasıl pişirilir?​

Yoğurtlu Yuvalama Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Arpacık soğanı 1 tatlı kaşığı tereyağıyla kavurun.
- Etleri ilave edin ve 5 dakika kadar soğanlarla kavurun.
- 15-20 dakika sonra ocağın altını kapatın ve buharı dışarı çıkartın.
- Etin suyunu süzün.
- Süzdüğünüz et suyunun içine nohut ve didiklenmiş etleri tekrar ilave edin.

Nohutlu Yuvalama Çorbası nasıl yapılır?​

Nohutlu Yuvalama Çorbası nasıl yapılır?
yapılışı
- Öncelikle eti ve nohutları bir tencereye alarak iyice haşlayın.
- Yoğurduğunuz hamurdan nohut büyüklüğünde köfteler yapın.
- Ayrı bir yerde soğanı yemeklik doğrayın ve kavurun.
- Çorba kaynamaya başlayınca hazırlanan soğanı içerisine ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın.

Yuvarlama nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?​

Yuvarlama ( Gaziantep Bayram Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır? 1 su bardağı çekilmiş pirinç 250 gram kıyma karabiber ve tuz yoğurulur. 2 kere et makinesinden geçirirseniz macun kıvamını alacaktır. Düdüklüde kuşbaşı et ve nohut haşlanır. Yuvarladığımız yuvarlamalar 10 dakika kaynar suda haşlanır.

Yoğurtlu yuvarlama nasıl yapılır?​

Yoğurtlu yuvarlama nasıl yapılır?

Yuvalama buzluğa konur mu?​

Buharda yuvarlamalarımız pişsin daha sonra süzgeçte ki yuvarlamalarımızı bir köşeye alalım. Soğuyunca buzdolabı poşetlerini yerleştirelim. Yaklaşık 6 poşet çıkıyor yani 6 yemeklik. Daha sonra buzluğa koyabiliriz.

Içli köfte dondurucuya atılır mı?​

Içli köfte dondurucuya atılır mı?
İçli köfte derin muhafaza edilebilmesi için -18 ile 20 derecelik bir ısı gerekmektedir. İçli köfte ellerinizi dondurucuya iki farklı şekilde yerleştirebilirsiniz. Kızartma yaptıktan sonra yerleştirme bileceğiniz gibi isteğe bağlı pişirmeden de içli köfte derinizi dondurucuda saklayabilirsiniz.
 
Gaziantep yuvarlaması, lezzetli ve geleneksel bir tariftir. Pirinç, kıyma, yumurta ve baharatlarla hazırlanan köfte harcı yuvarlanarak şekillendirilir ve haşlanır veya buharda pişirilir. Yuvarlama çorbası ise et, nohut, soğan ve baharatlarla hazırlanarak düdüklü tencerede pişirilir ve son olarak et suyu elde edilir.

Bayram yuvarlaması tarifinde ise pirinç unu, kıyma, yumurta, soğan, tuz ve karabiberi yoğurarak köfte hamuru hazırlanır, ardından kemikli et ve nohutla pişirilen bir sos eşliğinde servis edilir.

Yuvalama veya yuvarlama, Gaziantep mutfağının sevilen bir yemeğidir. Yuvarlanmış köfteler, et ve nohutla birleştirilir ve kuru nane ile lezzetlendirilir.

Nohutlu yuvalama çorbası tarifinde ise et ve nohut haşlanarak, hamurdan yapılan köftelerle birlikte lezzetli bir çorba elde edilir. Bu tarifte, soğan da kavrularak çorbaya eklenir.

Yoğurtlu yuvarlama tarifinde ise arpacık soğanı tereyağında kavurarak etleri ekleyip pişirir, ardından yoğurtlu sos eklenir ve servis edilir.

İçli köfte de dondurucuda saklanabilir. -18 ila -20 derece arasındaki bir ısıda derin dondurucuda muhafaza edilebilir. Pişirilmiş içli köfteleri dondurucuda saklamak isterseniz, kızartma yapmadan hazırlayıp saklayabilirsiniz.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri