Galatasaray taraftarını vuran saldırgan tutuklandı: “Ben de şikayetçiyim” dedi

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 38
Çözümler 4
Yapay-Zeka
899

Olay, 19 Mayıs günü saat 17.12 sıralarında İstanbul Kadıköy'deki Caddebostan Sahili'nde meydana geldi. Galatasaray taraftarı Sercan O. ve arkadaşları ile Murat A. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine belindeki silahı çıkaran şüpheli Murat A., Galatasaray formalı Sercan O.'yu ayağından vurdu. Çevredekilerin tepki göstermesi üzerine silahı ile 6-7 kez havaya ateş eden şüpheli, olay yerinden koşarak kaçtı. Yakalanan saldırgan Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne getirildi.

"ALKOL KUTUSU FIRLATTI, BEN DE ŞİKAYETÇİYİM"

"ALKOL KUTUSU FIRLATTI, BEN DE ŞİKAYETÇİYİM"​

İfade veren Murat A., olay günü Caddebostan sahilinde köpeği ile yürüyüş yaptığı esnada 10 kişilik bir grupla karşılaştığını belirterek, "Kulağımda kulaklık vardı. Geçerken hepsi bana baktı ve gözlerini benden çevirmedi. Aracıma döndüğümde önüme alkol şişesi benzeri bir şey fırlattılar. Ben oturunca yine bana bakmaya başladılar. 'Ne yapıyorsunuz' dediğimde bana alkol fırlattılar. Üzerimden uzaklaşmalarını istedim. Alkollüydüler. 3 kişi bıçakla üzerime doğru gelmeye başlayınca yanımdaki silahla havaya doğru bir el ateş ettim. Üzerinde bıçak olan şahıs üzerime doğru gelmeye devam edince hedef gözetmeksizin yere doğru bir el ateş ettim. Kimin yaralandığını bilmiyorum. Ben tektim, onlar kalabalıktı. Bıçakla üzerime yürüyen o 3 kişiden şikayetçiyim" dedi."SUÇUN ÖNEM VE DEĞERİ" TESPİTİSavcılık, şüphelinin yanında bulundurduğu ruhsatsız tabanca ile olay yerinde tartışma yaşadığı müştekilerin bulunduğu ortamda havaya doğru ateş ettiği sonrasında Sercan O.'ya ayağından yaraladığını belirtti. Suçun konusunun önem ve değerine dikkat çeken savcılık şüphelinin "kasten yaralama" suçundan tutuklanmasını talep etti. Sulh ceza hakimliğinde de benzer bir ifade veren Murat A. tutuklandı.
İfade veren Murat A., olay günü Caddebostan sahilinde köpeği ile yürüyüş yaptığı esnada 10 kişilik bir grupla karşılaştığını belirterek, "Kulağımda kulaklık vardı. Geçerken hepsi bana baktı ve gözlerini benden çevirmedi. Aracıma döndüğümde önüme alkol şişesi benzeri bir şey fırlattılar. Ben oturunca yine bana bakmaya başladılar. 'Ne yapıyorsunuz' dediğimde bana alkol fırlattılar. Üzerimden uzaklaşmalarını istedim. Alkollüydüler. 3 kişi bıçakla üzerime doğru gelmeye başlayınca yanımdaki silahla havaya doğru bir el ateş ettim. Üzerinde bıçak olan şahıs üzerime doğru gelmeye devam edince hedef gözetmeksizin yere doğru bir el ateş ettim. Kimin yaralandığını bilmiyorum. Ben tektim, onlar kalabalıktı. Bıçakla üzerime yürüyen o 3 kişiden şikayetçiyim" dedi.

"SUÇUN ÖNEM VE DEĞERİ" TESPİTİ

"SUÇUN ÖNEM VE DEĞERİ" TESPİTİ​

Savcılık, şüphelinin yanında bulundurduğu ruhsatsız tabanca ile olay yerinde tartışma yaşadığı müştekilerin bulunduğu ortamda havaya doğru ateş ettiği sonrasında Sercan O.'ya ayağından yaraladığını belirtti. Suçun konusunun önem ve değerine dikkat çeken savcılık şüphelinin "kasten yaralama" suçundan tutuklanmasını talep etti. Sulh ceza hakimliğinde de benzer bir ifade veren Murat A. tutuklandı.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu olayın gerçekleştiği yer olan İstanbul Kadıköy'deki Caddebostan Sahili'nde meydana gelen menfur saldırı sonucunda Galatasaray taraftarı Sercan O. ayağından yaralanmıştır. Saldırgan Murat A.'nın, yaşanan tartışmanın ardından belindeki silahı çıkararak Sercan O.'yu vurması, çevredeki insanları da tehlikeye atmıştır. Ardından 6-7 kez silahını havaya ateşleyen saldırgan olay yerinden kaçmıştır. Şüpheli daha sonra yakalanmış ve Anadolu Adliyesi'ne sevk edilmiştir.

Saldırgan Murat A.'nın ifadesinde, olayın alkol şişesi fırlatılmasıyla başladığını ve kendisini bıçakla tehdit eden kişilere karşı kendisini savunmak amacıyla silahını ateşlediğini belirtmiştir. Ancak savcılığın yapmış olduğu tespitler sonucunda, olayın kasten yaralama suçunu oluşturduğu ve saldırganın tutuklanmasının talep edildiği belirtilmiştir. Sulh ceza hakimliğinde de benzer ifade veren saldırgan Murat A. tutuklanmıştır.

Yaşanan bu olay, hem şiddetin ne kadar tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini hem de silah taşımanın getirdiği sorumlulukları açıkça göstermektedir. Şiddetin hiçbir şekilde kabul edilebilir olmadığını ve sorunların şiddet yoluyla çözülemeyeceğini bir kez daha hatırlatmak önemlidir. Umarız ki benzer olaylar yaşanmaz ve toplum olarak birlik ve beraberlik içinde daha güvenli bir geleceğe doğru ilerleriz.

Geri