Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fosa yumurta nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Foşa yumurta nasil yapilir?​

Poşe Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ocakta kaynayan suyun ine tuz ve sirkeyi ekleyelim.
- Yumurtaların dağılmaması için ayrı bir yerde kırın ve yavaşça ocaktaki kaynar suya bırakın.
- Beyazlarının dağılmaması için suyu yumurtanın üzerine dökün sürekli kayısı kıvam için yaklaşık 4 dk yeterli olacak. Afiyet olsun ☺️

Yumurta Haslarken Catlamasin diye ne yapilir?​

Yumurta haşlarken kabuğunun çatlamaması için haşlamadan 30 dakika önce buzdolabından çıkarın. Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar sirke ekleyerek de çatlamasını önleyebilirsiniz. Yumurtaların çatlamaması için, pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koyarsanız çatlamalarını önlersiniz.

Yumurta soğuk suyla mı haşlanır sıcak suyla mı?​

Yumurta soğuk suyla mı haşlanır sıcak suyla mı?
Şok Etkisi. Pişen yumurtaları sıcak sudan alarak soğuk suya tutun. Hem yumurtaların sıcak suda pişmesini önleyebilir hem de daha hızlı soğumasına yardımcı olursunuz.

Buzdolabından çıkan yumurta nasıl haşlanır?​

Bir tencereye ılık çeşme suyu doldurun ve yumurtalarınızı bir kaç dakika bu çeşme suyunda bekletin. Yumurtaları tencere de ki haşlama suyu kaynayana kadar bu suda bekletin ki dolaptan çıktıklarında ki soğuklukları biraz daha oda ısısına gelsin yumurtalar kaynarken çatlamasınlar.

Kolay Poşe yumurta nasıl yapılır?​

Poşe yumurta için; orta büyüklükte biraz geniş bir tencere içine 4-5 parmak yüksekliğinde su koyup, kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun üzerine 2 yemek kaşığı kadar sirke ve biraz tuz ekleyin. Sirke yumurtanın dağılmayıp bir arada kalmasını kolaylaştıracaktır. Daha sonra küçük bir kase içine 1 adet yumurta kırın.

Poşe yumurta kaç dakika?​

Poşe yumurta kaç dakika?
Su kaynadığında altını kısarak fokurdamasını önleyin. İçine yaklaşık 2 kaşık sirke ve biraz da tuz ilave ettikten sonra yumurtaları bir kase içerisinde kırarak yavaşça suya bırakın. 3 dakika kadar pişireceğiniz yumurtayı kevgir yardımı ile çevirerek pişirin. Böylece yumurtanın beyazı dağılmayacaktır.

Yumurta haşlama suyuna tuz neden konur?​

YUMURTANIN HEMEN ÇATLAMAMASI İÇİN… Yumurtanız daha haşlanmadan suyun içinde çatlıyor mu? Bunun önüne geçmek için suyun içine tuz ekleyin. Bu sayede yumurtanın beyazı daha çabuk haşlanacak. Olur da yumurta çatlarsa, beyazı yumurtadan çıkmayacaktır.

Yumurta nasıl çabuk haşlanır?​

Yine yumurtayı kaşık ile suya bırakın ve içine tuz atın. Kayısı kıvamında yumurtanın pişirme süresi ortalama 5-6 dakikadır. Kaynattığınız yumurtayı cezveden kaşık yardımı ile alıp, soğuk su dolu kasenin içerisine bırakın. 4-5 saniye kadar bekleyin ve tabağa koyun.

Yumurta sıcak suyla haşlanır mı?​

Yumurta sıcak suyla haşlanır mı?
ADIM: Yumurtalarınızı tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Yumurtalarını sıcak suyun içinde pişmeye devam edecektir. Orta boy yumurtalar için 9 dakika, büyük boy yumurtalar için de 12 dakika boyunca suda tutmalısınız.

Yumurta su kaynadıktan sonra kaç dakikada pişer?​

Rafadan Yumurta (3 dakika) Beyazı tam pişmiş, sarısı ise akışkan olan pişirme şekline rafadan denilir. 3 dakikalık pişirme süresine ihtiyaç duyulan bu yöntemde cezveye su ve yumurtayı koyun. Su kaynadıktan sonra 3 dakika daha pişirin ve sudan çıkarıp yumurtayı soğuk suya tutun.

Çatlamış yumurta haşlanarak yenir mi?​

Öyle ya da böyle yumurtalar çatladığında israf etmeye hiç gerek yok. Aslında çatlak yumurtayı da haşlayıp tüketebilirsiniz. Bunun için birkaç malzeme yeterli. Yumurtanın çatlak kısmına sirke veya limon tuzu sürebilir ve çatlağın dağılmasını önleyebilirsiniz.
 
Foşa yumurta nasıl yapılır?
- Poşe yumurta, kaynayan suyun içine kırılarak yavaşça bırakılan yumurtanın beyazının dağılmaması için sirke ve tuz eklenerek hazırlanır. Yaklaşık 4 dakika pişirilir.
- Poşe yumurta için suya sirke eklemek yumurtanın dağılmayıp bir arada kalmasını sağlar.

Yumurta haşlarken çatlamasını önlemek için:
- Yumurtaları haşlamadan önce buzdolabından çıkarın, haşlama suyuna biraz sirke ekleyin ve pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koyun.

Yumurta haşlama suyuna tuz eklenmesinin nedeni:
- Yumurtanın çabuk haşlanmasını sağlamak için suyun içine tuz eklenir.

Yumurta sıcak suyla da haşlanabilir:
- Yumurtaları tencereye koyarak üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyebilirsiniz. Orta boy yumurtalar için 9 dakika, büyük boy yumurtalar için ise 12 dakika suda tutulabilir.

Rafadan yumurta pişirme süresi:
- Rafadan yumurta, beyazının tam pişmiş, sarısının ise akışkan olduğu yumurta çeşididir. 3 dakika pişirme süresi gerektirir.

Çatlamış yumurtayı da tüketebilirsiniz:
- Çatlak yumurtayı sirke veya limon tuzu ile sürebilir, dağılmasını önleyebilir ve tüketebilirsiniz. Bu şekilde israf etmekten kaçınabilirsiniz.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri