Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fırında Sütlaç (Son 2 Yıldır Bu Tarife En İyisi Diyebilirim)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Fırında Sütlaç (Son 2 Yıldır Bu Tarife En Güzeli Diyebilirim) Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı su(pirinci haşlamak için)
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 su bardağı su(nişastayı açmak için)

Fırında Sütlaç (Son 2 Yıldır Bu Tarife En Yeterlisi Diyebilirim) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben öncelikle 1 çay bardağı pirinci 2 su bardağı su ile tencereye yumuşaması için ocağa koydum.
Pirinç pişerken farklı bir yerde nişasta ve yumurta sarısını çok az su ile açtım yumurta sarısının kesilmemesi için; (kısık ateşte kaynamakta olan süt karışımından alıp nişastalı karışımı kesinlikle ılıştırın. ).
Kaynayan ve yumuşayıp suyunu çeken pirincimizin üzerine 1 kilo sütü ek ederek orta ara karıştırdım.
Sütümüzde kaynadıktan sonra nişasta karışımını ek ettim.
10 dk kaynattım birazda o esnada kıvamını aldı esasen.
Toz şekerimizi ilave ettim 3-4 dakikada bu halde biraz karıştırarak pişirdim.
Son olarak vanilyamızı ekledim.
5 dakikada bu formda kaynatıp tencereyi ocaktan aldım.
Sütlacı başka farklı güveçlere koydum ben daha sonrada tepsimizin yarısına kadar soğuk su su ek edip 200 derece fırında 12-15 dk ortası pişirdim.
Fırından bir mutfak eldiveni yardımıyla çıkardığım sütlaç kaselerini, oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırdım.
Soğuttuktan sonra sevdiklerimle paylaştım.Deneyecek olanlara afiyet olsun
Fırında Sütlaç (Son 2 Yıldır Bu Tarife En Güzeli Diyebilirim) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri