S
SoruCevap
Misafir
Fırında Patatesli Baget Tanımı İçin Gereçler
1 kg tavuk baget yahut ikiye kesilmiş but
2-3 tane patates
2 tane yeşil biber
5-6 tane çeri domates yahut 2 tane domates
Sosu için:
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik
2 su bardağı sıcak su
Fırında Patatesli Baget Tanımı Yapılışı
Bagetler temizlenir ve üzerlerine bıçakla çizik atılır.
Bir fırın tepsisine yahut borcama yerleştirilir.
Yanlarına elma dilimi patatesler, üzerine 3 e kesilmiş biberler ve domatesler yerleştirilir.
Sosu için su hariç tüm materyal güzelce karıştırılır.
Üzerine kaynar su ekletir ve karıştırılır.
Sos tepsideki materyallerin üzerine gezdirerek dökülür.
200 derece fırında pişirilir.
1 kg tavuk baget yahut ikiye kesilmiş but
2-3 tane patates
2 tane yeşil biber
5-6 tane çeri domates yahut 2 tane domates
Sosu için:
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik
2 su bardağı sıcak su
Fırında Patatesli Baget Tanımı Yapılışı
Bagetler temizlenir ve üzerlerine bıçakla çizik atılır.
Bir fırın tepsisine yahut borcama yerleştirilir.
Yanlarına elma dilimi patatesler, üzerine 3 e kesilmiş biberler ve domatesler yerleştirilir.
Sosu için su hariç tüm materyal güzelce karıştırılır.
Üzerine kaynar su ekletir ve karıştırılır.
Sos tepsideki materyallerin üzerine gezdirerek dökülür.
200 derece fırında pişirilir.