T
theking
Fasulye Kavurması Tanımı İçin Gereçler
1 kilo taze fasulye
1 orta uzunluk soğan
1 küçük uzunluk domates
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz pul biber karabiber
Fasulye Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye birinci sıvı yağımızı koyup, ince ince küp küp doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz.
Kavrulan soğanlara tereyağını ve domatesini ekleyip, domateslerin kavrulmasını bekliyoruz.
Küçük küçük doğradığımız fasulyelerimizide ekleyip, domates salçasınıda ekleyip, karıştırıyoruz.
Bir bardak suyumuzuda ekleyip, baharatlarıda atıp bir iki çeşit karıştırıp, kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp uygunca kısık ateşte pişiriyoruz afiyet olsun.
Not: Ben yazın buzluğa attığım taze fasulyelerden yaptım kış mevsiminde bulmak sıkıntı olabilir fasulyeyi yazın yapmak isterseniz doğradığınız fasulyeleri bir çay bardağı suda kısık ateşte haşlayın pişirme sürecine geçmeden evvel benim üzere buzluktan yaparsanız esasen dolaba haşlanmış olarak koyduğum için gerek yok.
Fasulye Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo taze fasulye
1 orta uzunluk soğan
1 küçük uzunluk domates
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz pul biber karabiber
Fasulye Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye birinci sıvı yağımızı koyup, ince ince küp küp doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz.
Kavrulan soğanlara tereyağını ve domatesini ekleyip, domateslerin kavrulmasını bekliyoruz.
Küçük küçük doğradığımız fasulyelerimizide ekleyip, domates salçasınıda ekleyip, karıştırıyoruz.
Bir bardak suyumuzuda ekleyip, baharatlarıda atıp bir iki çeşit karıştırıp, kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp uygunca kısık ateşte pişiriyoruz afiyet olsun.
Not: Ben yazın buzluğa attığım taze fasulyelerden yaptım kış mevsiminde bulmak sıkıntı olabilir fasulyeyi yazın yapmak isterseniz doğradığınız fasulyeleri bir çay bardağı suda kısık ateşte haşlayın pişirme sürecine geçmeden evvel benim üzere buzluktan yaparsanız esasen dolaba haşlanmış olarak koyduğum için gerek yok.
Fasulye Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı