M
Modoratör
Evde eğitim kaç saat?
Özel eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin 14 üncü maddesi 2 nci fıkrasının (a) bendinde “Öğrencinin evde eğitim hizmeti kapsamında alacağı haftalık ders saati, sorumlu olduğu eğitim programı esas alınarak ilköğretim kademesinde veya özel eğitim programı uygulanan ortaöğretim kademesinde bir okula kayıtlı olanlar için …Evde eğitim hizmeti nedir?
Evde eğitim hizmeti nedir?Sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanama- yacak durumda olduğunu sağlık raporu ile belgelendiren okul öncesi, ilkokul, orta- okul ve lise çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için evde sunulan eğitim hizmetidir.
Özel eğitim öğretmeni maaş karşılığı kaç saat derse girer?
Özel eğitim öğretmeni maaş karşılığı kaç saat derse girer?Milli Eğitim Bakanlığı, özel eğitim sınıflarında ders veren öğretmenlerle ilgili olarak da bir görüş yazısı yayınladı. Bu yazıya göre haftada 35 saat ders veren özel eğitim öğretmenleri 17 saat ek ders ücreti almaya hak kazanmaktadır. 18 saat karşılığında ise aylık verilmektedir.
Özel eğitim ek ders kaç saat?
Bu itibarla; özel eğitim alan öğretmenlerinin haftada aylık ve ek ders ücreti karşılığında okutacakları ders saatleri bakımından sınıf öğretmenleri kapsamında değerlendirilmeleri, bu kapsamda haftada 18 saat aylık karşılığı ders görevi, 12 saat zorunlu ek ders görevi, 3 saat hazırlık ve planlama görevi olmak üzere …Evde eğitim kaç ek ders?
Evde eğitim kaç ek ders?Milli Eğitim Bakanlığı’nca sendikaya cevaben gönderilen 24.04
Evde eğitim 40 saate dahil mi?
Evde eğitim 40 saate dahil mi?Bilindiği gibi öğretmenlerin haftalık 30 saat normal ders görevi sınırı vardır. Ancak; DYK, BEP, İYEP, Egzersiz, Halk Eğitim kursları gibi farklı alanlarda görev alma imkanları da vardır. Buna iyep,evde eğitim vs dahil değildir. YAni 40 saat aşılabilir ve ücreti ödenir.
Evde eğitim vermek zorunlu mu?
İlgili kanun maddesine göre sınıf öğretmenleri, alan öğretmenleri, özel eğitim öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenleri evde eğitim verebilir. Zira öğretmenlerin bu ek ders saatlerini tamamlamaları mecburidir. Esasında bu görevlendirmenin tamamen gönüllülük esasına dayandırılarak yapılması gereklidir.Özel eğitim öğretmeni ek ders nasıl hesaplanır?
Özel eğitim öğretmeni ek ders nasıl hesaplanır?Bu itibarla, özel eğitim sınıfında haftada 35 saat ders okuttuğu belirtilen ilgili sınıf öğretmeninin, okuttuğu bu derslerden haftada aylık karşılığı okutmakla yükümlü olduğu 18 saatin üstünde okuttuğu 17 (30+5=35-18=17) ders saati karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılması gerekmektedir.
Özel eğitim öğretmeni ek ders ne kadar?
Özel eğitim öğretmeni ek ders ne kadar?EK DERS ÜCRET TİPİ | EK DERS SAATİ | NET %15
%25 Fazla Ek Ders (Özel Eğitim) | 1 | 26.50
Belleticilik %25 Artırımlı | 1 | 26.50
Destek Eğitim Odası %25 Fazla | 1 | 26.50
%25 Artırımlı + %5 Master | 1 | 27.83
30 saat derse giren öğretmen evde eğitim verebilir mi?
Zaten üzerinde sınıf görevi bulunan sınıf öğretmenleri haftada 30 saat ders okuttuğundan ve ek ders ücreti ödemelerine ilişkin karar uyarınca haftada 30 saatten fazla ders okutamayacağından evde eğitim hizmetleri kapsamında görev almalarına da imkan bulunmamaktadır.Halk Eğitim Kursu 40 saate dahil mi?
Halk Eğitim Kursu 40 saate dahil mi?Sınıf öğretmeni haftada kaç saat evde eğitim verebilir?
Sınıf öğretmeni haftada kaç saat evde eğitim verebilir?Kararın 9. maddesinin (a) bendinde; öğretmen sayısının yetersiz olması halinde sınıf öğretmenlerine ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saate kadar ilave ek ders görevi verilebileceği hüküm altına alınmıştır.