Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Etli Yaprak Sarma

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Etli Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
1 kilo üzüm yaprağı
500 gram kıyma
1 adet büyük uzunluk soğan
Yarım su bardağı kırık pirinç
Yarım su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ

Etli Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanımızı uygun bir kapta yemeklik küp küp doğuyoruz .
Sonra kıyma, bulgur ,pirinç ve tuzumuzu koyup hepsini yoğuruyoruz.
Tencereye salça ve yağı alıp bi cins kavuruyoruz.
Akabinde içine bir su bardağı su ekleyip bi hoş karıştırıyoruz.
Sonra sardığımız dolmaları tenceremize diziyoruz .
Sonra üstünü kaplayacak kadar su koyuyoruz.
Üstüne tabak yahut dolma taşını koyup ocağa alıp kaynatmaya başlıyoruz.
Kaynama müddeti yaprağa nazaran değişebiliyor.
İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapabiliriz.
Etli Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri