Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Erzincana Girdim Ne Guzel Bağlar Sozleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

Erzincana Girdim Ne Guzel Bağlar Sozleri
Erzincana Girdim Ne Guzel Bağlar Şarkısı
Erzincana Girdim Ne Guzel Bağlar Şarkısı
Erzincana girdim ne guzel bağlar
Erzuruma vardım dumanlı dağlar
Elleri koynunda bir guzel ağlar
Oy anam anam hallarım yaman
Yuce dağ başında cadır acarım
Nazlım seni burdan alıp kacarım
Kahve bulamazsam kenger icerim
Oy anam anam hallarım ağlar
Anama soyleyin lamba yakmasın
Cuha şalvarıma uckur takmasın
Oğlum gelir diye yola bakmasın
Oy anam anam hallarım yaman
alıntı

"Erzincana Girdim Ne Güzel Bağlar" şarkısı türkü kültürümüzün önemli parçalarından biridir. Bu türkü, Erzincan yöresine ait olup genellikle halay eşliğinde söylenir. Sözleri ve melodisiyle dinleyenlere huzur veren bu şarkı, gurbette olanların memleket hasretini veya aşk acısını anlatır.

Türküde, Erzincan'a gidildiğinde ne güzel bağlar ve dağlarla karşılaşıldığı, güzel bir kadının ağladığı, doğanın güzellikleri ve insan ilişkilerine değinilir. Ayrıca anne sevgisi ve özlemi de türküde yer alan duygu temaslarından biridir. Türkünün hikayesi, birçok dinleyicide duygusal bir etki bırakır.

Bu türkü, Anadolu insanının doğaya olan sevgisini, aşkını, özlemini ve günlük hayattaki sade yaşantısını yansıtan bir örnektir. Türkülerimiz, kültürümüzün önemli bir parçası olup nesilden nesile aktarılarak yaşatılmalıdır. Bu şarkının sözleri ve melodisi, dinleyenlerde farklı duygular uyandırabilir ve Anadolu'nun güzelliklerini yansıtan bir aynadır.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri