M
Modoratör
Misafir
En iyi pişi nasıl yapılır?
Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?- Ilık su içerisinde 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1/2 paket yaş mayayı çözdürün.
- 10 dakika kadar dinlendirin.
- Derin bir kap içerisinde 3 su bardağı un, tuz ve mayalı karışımı harmanlayın ve yoğurun bu esnada kalan undan kıvam alana kadar azar azar ekleyin.
Pişinin kabarması için ne yapmalı?
Pişinin kabarması için ne yapmalı?Pişi hamurunu kocaman kabartmak istiyorsanız mutlaka sihirli malzemeleri hamurun içerisine koyun. Nedir bu sihirli malzemeler diye sorarsanız bu malzemeler yoğurt ya da süt ve elbette soda. Özellikle hamurun içerisine konan soda, hamurun iki katına çıkmasına yardımcı oluyor.
Sodalı pişi hamuru nasıl yapılır?
Sodalı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?- Tüm malzemeyi koyduktan sonra unu azar azar ilave edip yoğuruyoruz.
- Kulak memesi kıvamında olması yeterli. Ele yapışmayacak yani.
- Sonra hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açıyoruz.
- Sonra kare şeklinde kesiyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. AFİYET OLSUN.
Pişinin yağ çekmemesi için ne yapmalı?
Pişinin yağ çekmemesi için ne yapmalı?İçindeki kabartma tozu ve karbonat pişilerinizin iyice kabarmasını sağlar. Soda sayesinde de çıtır çıtır kızarır ve hiç yağ çekmez.
Çok Kolay Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri kap için alıp karıştırıyoruz.
- Ardından unumuzu yavaş yavaş ilave ederek kabartma tozumuzu da ekleyerek çok katı olmayan hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu 10 dk dinlendiriyoruz.
- Bol miktarda sıvı yağımızı ocağa koyarak ısınmasını bekliyoruz.
Instant maya ile pişi nasıl yapılır?
Instant maya ile pişi nasıl yapılır?Pişi (İnstant Mayalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
-

- 1 tatlı kaşığı şekerde ilave edelim.
- Sıcak suyla ılıştırdığımız ılık suyu da ilave edip biraz karıştıralım 5 dakika bekleyelim.
- Maya aktifleşip kabarcıklar olucak.
- Yoğurma kabına 5 su bardağı unu koyup ortasına çukur yapalım.
Pişi hamuru neden kabarmaz?
Süt, su gibi malzemelerin aşırı soğuk ya da çok sıcak bir şekilde eklenmesi mayanın yapısını bozabiliyor. Bu durum hamurun kabarmasına hatta kabarmadan sönmesine neden oluyor. Yapılan bir diğer hata ise şekerle birlikte tuzu da ilave etmek ve o şekilde mayayı karıştırmak.Tuzlu lokma hamuru nasıl yapılır?
Tuzlu lokma hamuru nasıl yapılır?Tuzlu Lokma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık su, süt ve maya çırpılır. Üzerine diğer malzemeler eklenerek cıvık bir hamur yoğrulur. 1,5 saat mayalandırılır.
- Bir kaseye ayçiçek yağı koyun, hamuru avucunuzda sıkın. Çay kaşığını yağa batırıp hamuru alın, kızgın yağda kızartın.
Yoğurtlu pişi hamuru nasıl yapılır?
Yoğurtlu Pişi (Kahvaltıya) Tarifi Nasıl Yapılır?- Yoğurt ve yumurtayı önceden buzdolabından çıkarın oda ısısına gelsin.
- Yoğurma kabına yumurtayı kırın.
- Ununu ilave ederek yoğurmaya başlayın, dört bardak kadar sonra unu kontrollü koyun ve ele çok hafif yapışsa bile çok da un eklemeyin, gayet yumuşak bir hamur olsun.
Sütlü pişi hamuru nasıl yapılır?
Sütlü pişi hamuru nasıl yapılır?Yumuşacık Sütlü Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına ılık sütü, toz şekeri, zeytinyağını, tuz ve mayayı beraberce alarak kaşıkla karıştırarak on dakika kadar aktifleşmesi için bekletin.
- Üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun, ele çok hafif yapışabilir, bunun için spatulayla elinizin hamurunu temizleyin.
Pişi Hamuru Yapmanın 5 Püf Noktası
- Yoğurt ve Sirke Kullanın. Pişi hamurunun yumuşacık olması, bir pişide aranan en önemli.
- Sert Olmasını Önleyin. Yumuşacık ve puf puf bir pişi yapmak istiyorsanız pişi hamurunun.
- Kabarması İçin Bekletin.
- Kalın Bırakın.
- Bol ve Kızgın Yağda Pişirin.
Çiğ börek yağ çekmemesi için ne yapılır?
Çiğ börek yağ çekmemesi için ne yapılır?Çiğ böreğinizin fazla yağ çekmemesi için hamura mutlaka sirke ekleyin.