Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

En Guzel Dini Hikayeler Buyrun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
BU AKŞAM HİNDİSTAN'DA
Hz Suleyman'ın sarayına kuşluk vakti saf bir adam telaşla girer Nobetcilere hayati bir mesele icin Hz Suleyman'la goruşeceğini soyler ve hemen huzura alınır Hz Suleyman (as) benzi sararmış korkudan titreyen adama sorar:
Hayrola ne var? Neden boyle korku icindesin? Derdin nedir? Soyle bana
Adam telaş icinde:
Bu sabah karşıma Azrail (as) cıktı Bana hışımla baktı ve hemen uzaklaştı Anladım ki benim canımı almaya kararlı
Peki ne yapmamı istiyorsun?
Adam yalvarır:
Ey canlar koruyucusu mazlumlar sığınağı Suleyman! Sen her şeye muktedirsin Kurt kuş dağ taş senin emrinde Ruzgarına emret de beni buradan ta Hindistan'a iletsin O zaman Azrail (as) belki beni bulamaz Boylece canımı kurtarmış olurum Medet senden!
Hz Suleyman adamın haline acır Ruzgarı cağırır ve:
Bu adamı hemen al Hindistan'a bırak!emrini verir Ruzgar bu Bir eser bir kukrer Adamı alır ve bir anda Hindistan'da uzak bir adaya goturur
Oğleye doğru Hz Suleyman anı toplayarak gelenlerle goruşmeye başlar Bir de ne gorsun Azrail (as) da topluluğun icine karışmış anda oturmaktadır Hemen yanına cağırır:
Ey Azrail! Bugun kuşluk vakti o adama neden hışımla baktın? Neden o zavallıyı korkuttun?der
Azrail (as) cevap verir:
Ey dunyanın ulu sultanı! Ben o adama ofaaalehışımla bakmadım Hayretle baktım O yanlış anladı Vehme kapıldı Onu burada gorunce şaşırdım Cunku Allah (cc) bana emretmişti ki:
Haydi git bu akşam o adamın canını Hindistan'da al!Ben de bu adamın yuz kanadı olsa bu akşam Hindistan'da olamaz Bu nasıl iştir diye hayretlere duştum İşte ona bakışımın sebebi bu idi
Osman Nuri Mesnevi Bahcesinden Bir Testi Su

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri