Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

El Açması Börek (Sivas Kömbesi)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

El Açması Börek (Sivas Kömbesi) Tanımı İçin Materyaller
1 yumurta + 1 yumurta sarısı
1 su bardağı oda sıcaklığında su
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
3,5-4 su bardağı un
Açmak için ekstra un
İçi için;
500 gram yağsız beyaz peynir yahut lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Tereyağ
Üzeri için;
1 yemek kaşığı koyu kıvamlı yoğurt
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
İsteğe bağlı tereyağda kullana bilirsiniz

El Açması Börek (Sivas Kömbesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için derin bir kapta yumurta, yumurta sarısı, su, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Top yapıp üzerini örtün ve 15 dk. Dinlendirin.
Hamuru tekrar yoğurup iki modül ya bölelim.
Bu sırada maydanozu kıyıp ezdiğiniz peynirle karıştırın,.
36 cm’lik bir tepsinin tabanını yağlayın,. Bezelerden birini unladığınız tezgah yahut masaya alıp üzerine de un serpelim.
Oklava yahut merdane ile ortadan kenarlara gerçek bastırarak ve sık sık alt üst ederek açabildiğiniz kadar ince açalım.
Açtığınız yufkayı silkeleyip, üzerindeki fazla undan arındıralım.
Üzerine yumurta fırçası yardımıyla yağ damlatıp tekrar fırçayla her yanını yağlayın. Tekrar rulo yapıp açalım oklava ile açtığımız yufkayı tepsiye alalım.
Peynirli harcımızı yufkanın üzerine serelim ben minik minik tereyağda ekledim.
Öteki hamurda birebir uygulamayı yapalım açalım tereyağ ile yağlayalım. Sonra rulo yapıp, tekrar açalım ve böreğin üzerine kapatalım. İstediğimiz formda keselim o denli fırına verelim.
180 derecede evvelce ısıtılmış fırına verip, pembeleşmeye başlayana kadar pişirin ve ısıyı 160 dereceye düşürün,.
Üzeri uygunca kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Ben börekte tereyağını çok kullanıyorum farklı bir lezzet veriyor.
El Açması Börek (Sivas Kömbesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri