S
SoruCevap
Ege Metodu Sıcak Ot Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kg karışık ot (Ege bölgesi pazarlarında bu mevsimde rahatlıkla bulabilirsiniz şayet bu türlü bir imkan yoksa pazı, maydanoz, kişniş, gömeç, pancar yapraklarını karıştırıp deneyebilirsiniz.)
1 diş sarımsak
8-10 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Haşlamak için su
Ege Tarzı Sıcak Ot Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba
Öncelikle otları bir yıkama kabına orta kalınlıkta doğruyoruz.
Bol suda düzgünce temizlenene kadar yıkıyoruz.
Derin tencereye alıp üzerini bir parmak kadar geçecek su ekliyoruz.
Yüksek ateşte otlar yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika haşlıyoruz, süzüyoruz.
Bir fırın kabını zeytinyağı ile yağlıyoruz. Otları üzerine alıyoruz.
Tuzu gezdiriyoruz.
Sos tavasında zeytinyağı ile sarımsak rendesini koku yoğunlaşana kadar kavuruyoruz ve otların üzerine gezdiriyoruz.
200 derecede 15 dakika pişiriyoruz, sıcak olarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Ege Yöntemi Sıcak Ot Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kg karışık ot (Ege bölgesi pazarlarında bu mevsimde rahatlıkla bulabilirsiniz şayet bu türlü bir imkan yoksa pazı, maydanoz, kişniş, gömeç, pancar yapraklarını karıştırıp deneyebilirsiniz.)
1 diş sarımsak
8-10 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Haşlamak için su
Ege Tarzı Sıcak Ot Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba
Öncelikle otları bir yıkama kabına orta kalınlıkta doğruyoruz.
Bol suda düzgünce temizlenene kadar yıkıyoruz.
Derin tencereye alıp üzerini bir parmak kadar geçecek su ekliyoruz.
Yüksek ateşte otlar yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika haşlıyoruz, süzüyoruz.
Bir fırın kabını zeytinyağı ile yağlıyoruz. Otları üzerine alıyoruz.
Tuzu gezdiriyoruz.
Sos tavasında zeytinyağı ile sarımsak rendesini koku yoğunlaşana kadar kavuruyoruz ve otların üzerine gezdiriyoruz.
200 derecede 15 dakika pişiriyoruz, sıcak olarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Ege Yöntemi Sıcak Ot Tanımı Fotoğraflı Yapılışı