Dünyanın en iyi eğitim sistemi nedir?
Dünya çapında yapılan araştırmalara göre, en iyi eğitim sistemine sahip ülkenin Finlandiya olduğu konusunda fikir birliği var. Bu uluslararası testler, mezuniyet dereceleri gibi çok sayıda araştırmanın desteklediği bir düşünce.Dünyanın en iyi eğitim sistemi kimde?
1. Finlandiya Finlandiya, 2000 yılından bu yana dünyanın en iyi eğitim sistemi resmi olmayan unvanını korumuştur. Finlandiya’nın eğitim sıralama sistemlerine beş yeni temel gösterge ekledikten hemen sonra pozisyonunu sürdürmesi bekleniyor. Ayrıca, Japonya ve Güney Kore’den daha iyi performans gösterdi.Iyi bir eğitim nasıl verilir?
Iyi bir eğitim nasıl verilir?Hizmete alınan yeni öğretmenlerin gelişimi öncelik olmalı….
- Okula başlamadan önce çocuklara ve ailelere destek sağlayın.
- Dünya standartlarında, uyumlu bir öğretim sistemi geliştirin.
- Risk altındaki çocuklara daha çok kaynak ayırın.
- Yüksek kalitede öğretmenlerin seçimini garanti altına alın.
En iyi okullar hangi ülkede?
Daha iyi performans göstererek, Japonya ve üç kez kazanan sıralama sistemi, Güney Kore. Finlandiya, yeni göstergelerin 3’ünde daha üst sıralarda yer aldı – Ortaokul çocukları okul, ve hem İlköğretim hem de Ortaöğretim okulları için öğretmen/öğrenci oranı.Eğitimde dünyada kaçıncı sıradayız?
Türkiye, 77 ülkenin yer aldığı “eğitim ve ödev için kullanabileceği bilgisayarı olan öğrenciler” sıralamasında 64’üncü oldu. DUVAR – Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD), ‘COVID-19 Salgınında Eğitim 2020’ isimli raporu yayınlandı.Ilkokul eğitimi nasıl olmalı?
Ilkokul eğitimi nasıl olmalı?İlkokulda başarılı çocuk eğitimi için bilmeniz gereken 8 önemli…
- 1-Ev ödevlerini destekleyin.
- 2-Çocuğunuzu okula doğru hazırlayın.
- 3-Organize olma becerilerini öğretin.
- 4-Ders çalışma şeklini öğrenmesine yardımcı olun.
- 5-Okul disiplin kurallarını öğrenin.
- 6-Okuldaki aktivitelere dahil olun.
Okul sayesinde öğrenciler sosyalleşir, yardımlaşmayı, dayanışmayı öğrenir. Birçok konuda öğretim faaliyetleri gerçekleşirken, aynı zamanda eğitim de alır. Öğretmenler ve arkadaşlar sayesinde büyük bir aile olmanın getirdiklerini yaşar.
Finlandiya’da özel okul kavramı bulunmuyor. Herkes koşulsuz bir fırsat eşitliği olan ülkede isteyen her öğrenci üniversiteye gidebiliyor. Normal uygulanan sınav sistemleri yerine öz değerlendirme var. Eğitimciler “kaybedecek tek bir öğrenci bile yok” yaklaşımı ile hareket ediyor ve motivasyonlarının temel kaynağı bu.
En iyi eğitim sistemi hangi ülkede 2021?
En iyi eğitim sistemi hangi ülkede 2021?Okul toplumu nasıl değiştirir?
Eğitimin toplumsal değişmeye yönelik, devam ettirici, yaratıcı, hızlandırıcı işlevleri bulunmaktadır. Eğitim, aslında, önemli bir değişme aracıdır. Toplumsal hareketliliği arttıran eğitim, verdiği eğitim aracılığıyla da bireylerin toplumsal değişime ayak uydurabilmesini sağlar.Finlandiya Pisada başarısının nedeni nedir?
Finlandiyalı akademisyen ve öğretmenlerin de başarılarının kaynağı olarak gördükleri bu faktörler (Malaty, 2006; Sahlberg, 2007; Simola, 2005) sırasıyla şu şekildedir: (1) öğretmen yetiştirme programı, (2) geleneksel okul yaşamı, (3) kültürel olarak öğretmenlik mesleğine bakış ve (4) hizmet içi öğretmen eğitimi.Finlandiya’da neden özel okul yok?
Finlandiya’da neden özel okul yok?Finlandiya’da özel okul yok ve eğitim harcamalarının tümü devlet tarafından destekleniyor. Finlandiya’da okullar birbirleriyle rekabet etmiyor, aksine dayanışıyor. Okulların hemen hemen tümünün başarı düzeyi aynı. Bu yüzden okulun bir diğerine göre ayrıcalığı yok.
Eğitim sistemi kaçıncı sırada?
2015Sıra | Ülke | Eğitim Endeksi
1 | Avustralya | 0.939
2 | Danimarka | 0.923
3 | Yeni Zelanda | 0.917
4 | Norveç | 0.916