Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dualizm (ikicilik) nedir

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Dualizm (ikicilik),Dualizm (ikicilik) nedir,Dualizm (ikicilik) nedemektir,
ikicilik nedir,




Dualizm (ikicilik) : Materyalizmle idealizm arasında bir uzlaşma cabasıdır Descartes’a gore varlık madde ve ruh olmak uzere iki cevherden oluşur Ruhun işlevi duşunmek, maddenin işlevi uzayda yer kaplamaktır Evrendeki nesne dunyasındaki varlıklar salt madde, Tanrı ise salt ruhtur İnsanda madde ve ruh bir aradadır
 
Dualizm, genellikle madde ile ruh gibi zıt konseptlerin varlığını veya etkileşimini ifade eden bir kavramdır. Bu düşünce akımı genellikle Batı felsefesinde ve dinlerde karşımıza çıkar. Genel olarak, dualizm iki temel unsuru veya gerçeği kabul eden bir yaklaşımı temsil eder. Örneğin, Descartes'ın "cogito ergo sum" (düşünüyorum o halde varım) sözü, zihninin (ruhunun) varlığını ve maddenin varlığını ayrı ayrı kabul ederek bir tür dualizmi ifade eder.

Dualizm, çeşitli biçimlerde ortaya çıkabilir. Maddeyle ruh, iyiyle kötü, bedenle zihin gibi ikilikler üzerinden düşünce yapıları şekillenebilir. Bazı dualist yaklaşımlarda, maddenin (cisimsel olanın) doğası ile ruhun (manevi olanın) doğası arasında keskin bir ayrım yapılır ve bu iki yapı farklı özelliklere sahip olarak varoluşlarını sürdürürler.

Dualizm kavramı, felsefe, din, psikoloji ve bazen de bilim gibi farklı disiplinlerde ele alınabilir. Her disiplinde farklı bağlamlarda değerlendirilen dualizm, genel anlamda iki karşıt unsuru barındıran, birbiriyle çoğu zaman karşıt olan unsurlar arasında denge arayışını ifade eder. Dualizm felsefi bir kavram olup, insanın dünyayı, varlık ve insanı anlama çabalarında önemli bir rol oynamıştır.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri