Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Doula sertifikasi kimler alabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Doula sertifikası kimler alabilir?​

Kimler Doula Sertifikası Eğitimi’ni Alabilir? Psikoloji, Tıp, PDR, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Özel Eğitim, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Hemşirelik bölümlerinin mezunları ve öğrencileri, eğitim, sağlık, kişisel gelişim ve koçluk alanı ile ilgili bireyler eğitime katılabilir.

Doğum koçluğunu kimler yapabilir?​

Genellikle doktorlar, ebeler, hemşireler, diyetisyenler, fizyoterapistler, psikologlar, psikolojik danışmanlar doğum koçluğu yapmaktadır. Doğum koçu olmak isteyen sağlık çalışanları doğum koçluğu eğitimi alarak, doğum koçu (doula) olabilirler.

Kadın doğum koçu nasıl olunur?​

Kadın doğum koçu nasıl olunur?
Doğum Koçu Nasıl Olunur? Doğum koçu olmak için, Doğum Koçu Eğitimine katılarak, eğitim sonunda alınan doğum koçu sertifikası ile doğum koçu olunur. Yeni bir meslek olan doğum koçu son zamanlarda çok ilgi görmektedir.

Doula sertifikası nedir?​

Doula – Doğum Destekçisi – Doğum Koçluğu Sertifika Eğitimi ile hamilelik sürecinde ve sonrasında annenin bilinçlendirilmesi, nefes alma tekniklerini öğrenmesi ve psikolojik olarak doğuma hazırlanmasında destek verecek kişilere gerekli bilgi ve becerileri kazandırarak doğum koçluğu yapabilecek profesyoneller yetiştirmek …

Doğum koçluğu eğitimi nedir?​

Doula – Doğum Destekçisi – Doğum Koçluğu Sertifika Eğitimi; Hamilelik sürecinde ve sonrasında annenin bilinçlendirilmesi, nefes alma tekniklerini öğrenmesi ve psikolojik olarak doğuma hazırlanmasında destek verecek kişilere gerekli bilgi ve becerileri kazandırarak doğum koçluğu yapabilmelerini sağlamayı hedefleyen bir …

Doğum koçları ne yapar?​

Doğum koçları ne yapar?
Doğum Koçluğu, hamilelik sürecinde anneye eşlik etmek, sağlık, beslenme, nefes eğitimi, egzersizler yolu ile sağlıklı bir hamilelik geçirmeye yardımcı olmak; doğum sırasında masaj, diğer tekniklerle destek olmak; lohusalık sürecinde anne sütü ve beslenme, emzirme ve bebek bakımı konularında anneyi desteklemektir.

Doğum Koçluğu Nedir?​

Doğum Koçluğu sertifikası ne işe yarar?​

Doğum Koçluğu Sertifikası, yeni bir iş alanı olan doğum koçu (doula) olarak çalışma yetkisi vermektedir ve doğum koçluğu eğitimi verme yeterliliği kazanırlar. Kendi gebelik dönemini sağlıklı ve mutlu geçirmek isteyen anne adayları da doğum koçluğu eğitimlerine başvurmaktadır.

Ebeler doğum koçu olabilir mi?​

Ebeler doğum koçu olabilir mi?
Resmi ve özel kurumlarda görev alabilmek için: Ebeler/Hemşireler/Tıp Doktorları Doğum Koçluğu Eğitici Eğitimi ve Kişisel Gelişim Sertifika programlarını bitiren, yeterliliği kabul edilen kişiler Gebe Eğitim Danışmanı olabilir.

Doğum koçu ne demek?​

Doğum koçu, doğum süreci hakkında eğitim almış olan ve hamile kadınlara ve yeni annelere duygusal, fiziksel ve eğitimsel destek sağlayan bir profesyoneldir.

Doula sertifikası alan kişiler genellikle psikoloji, tıp, PDR, sosyal hizmet, sosyoloji, çocuk gelişimi, özel eğitim, sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği ve hemşirelik gibi bölümlerden mezun olanlar veya bu alanlarla ilgilenen bireylerdir. Bunun yanı sıra, doğum koçu olmak isteyen kişiler arasında doktorlar, ebeler, hemşireler, diyetisyenler, fizyoterapistler, psikologlar, psikolojik danışmanlar gibi sağlık çalışanları da bulunmaktadır.

Doğum koçu olabilmek için doğum koçu eğitimine katılarak eğitimi tamamlamak ve sertifika almış olmak gerekmektedir. Doğum koçluğu, hamilelik sürecinde anne adayına destek olmak, sağlık, beslenme, nefes eğitimi, egzersiz ve tekniklerle yardımcı olmak, doğum sırasında masaj ve destek sağlamak, lohusalık döneminde ise anne sütü, beslenme, bebek bakımı konularında rehberlik yapmak gibi birçok görevi kapsamaktadır.

Doğum koçluğu sertifikası, doğum koçu olarak çalışma yetkisi verir ve aynı zamanda doğum koçluğu eğitimleri verebilme yeterliliğine sahip olmanızı sağlar. Bu sertifikayı alan kişiler, anne adaylarına doğal ve bilinçli doğum sürecinde destek olabilirken, kendi gebelik dönemlerinde de daha sağlıklı ve mutlu bir süreç geçirmek isteyen anne adaylarına rehberlik edebilirler.

Ebeler de doğum koçu olabilirler ve resmi ya da özel kurumlarda görev alabilmek için ilgili eğitimleri tamamlayarak Gebe Eğitim Danışmanı unvanını alabilirler. Doğum koçu, doğum süreci hakkında eğitim almış olan ve hamile kadınlara ve yeni annelere duygusal, fiziksel ve eğitimsel destek sağlayan bir profesyoneldir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri