Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

M

Doktora yapmanin yasi var mi?

M

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Credits
0

Doktora yapmanın yaşı var mı?​

Yaş sınırı yoktur. Lisans öğreniminden mezun olunan alanda ALES’ten en az 70 puan. En az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak.

Doktora yaptıktan sonra ne olur?​

Yüksek lisansın ardından doktorasını tamamlamış kişiler, yani doçent ve profesör kadrosunda olan kişiler öğretim üyesi olarak anılır.
Doktora yapmak ne kadar sürer?​
Türkiye’de doktora, 2 dönem doktora dersleri için ve 6 dönem de tez çalışmaları olmak üzere 8 dönem (4 yıl) diyebiliriz.

Üniversitede araştırma görevlisi olmak için yaş sınırı var mı?​

Üniversitede araştırma görevlisi olmak için yaş sınırı var mı?
“Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir.” Düzenleme ile araştırma görevlisi kadrosunda 35 yaş sınırı tekrar geldi. Dolayısıyla araştırma görevlisi kadrosunda 35 yaş sınırı var mı sorusuna cevap evettir.

35 yaş sınırı kalktı mı?​

35 yaş sınırı kalktı mı?
Adalet Bakanlığı’nın Memur Sınav-Atama ve Nakil yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bazı personel için memurlukta 35 yaş sınırı kalktı.

Öğretim Görevlisi kadrolu mu?​

* Artık bütün akademik personel SGK kapsamında, ancak devlet üniversitesinde kadrosu olanlar memur statüsündedir. Devlet üniversitelerinde doçentlik ve profesörlük kadroları daimi statüdedir. Öğretim Üyesi olan Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesörler ile Öğretim Görevlileri ders verebiliyor.

Doktora kaç yıl 2021?​

Tez önerisi kabul edilen doktora öğrencisinin kabul edilen doktora adayının tez çalışmalarını 12 yarıyıl sonuna kadar bitirmesi zorunludur. Aksi durumda ilişiği kesilmektedir. Doktoranın tamamlanması için azami süre 16 yarıyıl yani 8 senedir.
Araştırma görevlisi olmak için ne yapmalı?​
Araştırma görevlisi fakültede görev yapıyor. Yüksek lisans öğrencisi, mezun ya da doktora öğrencisi olma şartı var. ALES minimum 70 ve dil puanı ile başvuru yapacaksınız. Yazılı sınan ve en başarılı olan kadroya atanır.

Doktora yapmanın yaş sınırı olup olmadığı ve doktora sonrası kariyerin nasıl şekillendiği gibi konuları ele alan bilgilendirici içerikler paylaşılmış. Doktora eğitiminin süresi, araştırma görevlisi kadrosunda yaş sınırı olup olmadığı, öğretim görevlisi statüsü, doktora süresi gibi konular detaylı bir şekilde açıklanmış.

Doktora yapma sürecinin Türkiye'de genellikle 4 yıl sürdüğü, araştırma görevlisi kadrosu için yaş sınırının 35 olduğu ve öğretim üyelerinin memur statüsünde olduğu belirtilmiş. Ayrıca doktora eğitiminin 8 yarıyıl (4 yıl) sürdüğü ve araştırma görevlisi olabilmek için yüksek lisans mezunu olmanın gerekliliği vurgulanmış.

Eğer daha fazla detay veya bilgi isterseniz, memnuniyetle yardımcı olurum.