Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dogum oncesi 5 haftayi dogum sonrasina nasil aktarilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Doğum öncesi 5 haftayı doğum sonrasına nasıl aktarılır?​

Doğum yapacak olan kadın işçi, rapor alması halinde doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışabilir. Bu durumda kullanılmayan 5 haftalık süre doğumdan sonraya aktarılır. Bu izin doğum sonrası kullanılabilir. Doğumda veya doğum sonrasında annenin ölümü halinde, doğum sonrası kullanılamayan süreler babaya kullandırılır.

Doğum izni 37 hafta bitince mi?​

Ancak hamile kadınlar, doktorlarından aldıkları “37’nci gebelik haftasına kadar çalışmasında gebeliği yönünden sakınca bulunmamaktadır.” şeklindeki raporlar ile doğumdan önceki üç haftaya kadar iş yerinde çalışabiliyorlar. Hamile kadınların 37’nci haftadan sonra ise çalışmalarına izin verilmiyor.

Çalışan anneler doğum iznine ne zaman çıkar?​

Çalışan anneler doğum iznine ne zaman çıkar?
Hamilelik süreci toplamda 40 hafta olduğuna göre anne adayı, 32. hafta dolduktan sonra izne çıkabilir. Anne adayları, doğum yaptıktan en geç 8 hafta sonra ise işlerine geri dönmek zorundadır. Bu öngörülen süreler çalışan annenin sağlık durumuna göre değişebilir.

Doğum ücretsiz izin kaç gün?​

Doğum ücretsiz izin kaç gün?
Analık izninin bitiminden itibaren çocuğunun bakımı ve yetiştirilmesi amacıyla ve çocuğun hayatta olması kaydıyla kadın işçi ile üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen kadın veya erkek işçilere istekleri hâlinde birinci doğumda altmış gün, ikinci doğumda yüz yirmi gün, sonraki doğumlarda ise yüz seksen gün süreyle …

Doğum öncesi iznin kaç haftası doğum sonrasına aktarılır?​

4857 sayılı iş kanunun 74. maddesine göre hamile kadınlar 8 haftası doğumdan önce 8 haftası da doğumdan sonra olmak üzere toplam 16 hafta doğum izni kullanabilmektedirler. Yine doktor raporu ile doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabilmekte ve izinlerinin geri kalan kısmını doğum sonrasına aktarabilmektedirler.

Doğum öncesi izin doğum sonrasına aktarılır mı?​

8- Doğum öncesi sekiz haftalık iznin bir bölümünü doğum sonrasına aktarabilir mi? Sağlık durumunuz uygun ise ve doktorunuz da bu durumu onaylarsa, doğumdan önceki son üç haftaya kadar çalışmaya devam edebilirsiniz. Bu durumda doğum öncesi çalıştığınız süreler doğum sonrası izin sürenize eklenir.

37 hafta çalışamaz raporu ne zaman alınır?​

37 hafta çalışamaz raporu ne zaman alınır?
Ancak kadın çalışan doğum tarihinden 3 hafta öncesine (37+0.gün) kadar çalışmak istiyorsa ve doktoru da bunu uygun görüyorsa, 32. haftasındayken “Doğum Öncesi Çalışabilir Raporu”, 37 haftayı doldurduğunda da ”İş Göremezlik Raporunu” alması gerekiyor.

Hamile çalışan kaçıncı haftaya kadar çalışabilir?​

Hamile çalışan kaçıncı haftaya kadar çalışabilir?
Doğum izni bakımından işçi, rapor alması halinde doğumun gerçekleşeceği tarihe 3 hafta süre kalana kadar çalışabilir. 8 haftalık doğum öncesi izninden kalan 5 haftayı da doğum sonrası kullanabilecektir. Ancak doğum izninin tamamını, doğumdan sonra kullanmak mümkün değildir.

Çalışan kadınların doğum izni kaç gün?​

Buna göre 4857 sayılı kanunun 74. maddesi şu şekilde: Kadın çalışanların doğum öncesi ve sonrası 8’er hafta, toplamda ise 16 hafta boyunca çalıştırılmamaları gerekir…” İş Kanunu’na göre kadın işçinin çoğul gebelik yaşaması halinde doğum izni süresi uzar.

Kadın işçiye doğum izninin bitiminden sonra kaç aya kadar ücretsiz izin verilebilir?​

4857 sayılı İş Kanunu’nun 74. maddesine göre; isteği halinde kadın işçiye, 16 haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde 18 haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu izin, üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinme hâlinde eşlerden birine veya evlat edinene verilir.
 
Merhaba! Doğum öncesi 5 haftanın doğum sonrasına nasıl aktarılacağına dair detaylı bilgiler verilmiş. Doğum yapacak olan kadın işçi, rapor alması durumunda doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabilir ve kullanılmayan 5 haftalık süre doğumdan sonraya aktarılır. Bu durumda izin doğum sonrasında kullanılabilir. Doğumda veya doğum sonrasında annenin ölmesi durumunda ise doğum sonrası kullanılmayan süreler babaya kullandırılır.

Doğum izni ise 37. haftada bitmez, hamile kadınlar, doktor raporuyla 37. haftaya kadar çalışabilirler ve 37. haftadan sonra izin verilir. Çalışan anneler, hamilelik sürecinin toplamda 40 hafta olduğunu düşünürsek, 32. haftanın sonunda izne çıkabilir ve doğumdan en geç 8 hafta sonra işlerine geri dönmeleri gerekir. Ancak bu süreler, annenin sağlık durumuna göre değişebilir.

Doğum öncesi iznin doğum sonrasına aktarılıp aktarılamayacağı sorusu da ele alınmış. Sağlık durumu uygun olan ve doktorun onayıyla doğuma kadar çalışan kadınlar, doğum öncesi çalıştıkları süreleri doğum sonrası izin sürelerine ekleyebilirler.

Doğumdan sonra ise annelere verilen ücretsiz izin, analık izninin bitiminden itibaren çocuğun bakımı ve yetiştirilmesi amacıyla verilir. Birinci doğumda altmış gün, ikinci doğumda yüz yirmi gün, sonraki doğumlarda ise yüz seksen gün süreyle ücretsiz izin hakkı bulunmaktadır.

Kadın işçilere doğum izninin bitiminden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilebileceği de belirtilmiş. Bu süre, 16 haftalık doğum izninden sonra veya çoğul gebelik durumunda 18 haftadan sonra kadın işçiye verilebilir. Bu süre, üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen kadın veya erkeğe verilebilir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri