M
Modoratör
Misafir
Dini Yönelim nedir?
Dini yönelim, dine yönelik güdülenmeleri, dindarlık ise belirli bir dine inanma ve hem onun inanç gereklerini yerine getirmeyi hem de pratiklerini yaşamında uygulamayı içermektedir.Dini kutsalın tecrübesi olarak tanımlayan kimdir?
Din biliminde yaygın olan anlayışa göre ilk defa bütün dinleri kapsayacak şekilde yapılan din tanımı Rudolf Otto’ya aittir. Daha sonra birçok sosyolog tarafından da kabul gören bu tanım dini, “kutsalın tecrübesi” olarak tanımlamaktadır.Dinî Dışlayıcılık Sadece belli bir dinin inanç ilkelerinin doğruluğuna inanarak, bu ilkelerle bağdaşmayan diğer bütün dini inançların yanlış olduğunu ve insanı nihaî kurtuluşa götürmek için yeterli olmadıklarını savunan yaklaşımdır.
Din değiştirmeyi etkileyen faktörler nelerdir?
Din değiştirmeyi etkileyen faktörler nelerdir?Her iki yaklaşım da göz önünde bulundurularak din değiştirme olgusu için şu sebepleri zikretmek mümkündür: İnanılan dinin tatmin edici görülmeyişi, bu dini benimseyenlerin ve din adamlarının olumsuz tutumları, bilgi ve hayat tecrübesinin ilerlemesi, başka dine bağlı kişilerin olumlu davranışları ve hayatını böyle bir …
Din psikolojisinin amacı nedir?
Din psikolojisinin amacı nedir?Din psikolojisi, insanın dinî hayatını bütün derinliği ve genişliği ile kavramak, incelemek ve ruhsal olaylarla ilişkisini göstermek ister. Din psikolojisi dinin emir ve yasakları üzerinde tartışmaz. Sadece dinin bireydeki yansımalarını inceler. Dinî hükümleri doğrulamak ya da çürütmek gibi bir amacı yoktur.
Sorgulayici dindarlık nedir?
Her iki dindarlık tipinde de, sorgulama ve araştırma belirgin özelliklerdir. Sorgulayıcı dindarlar, bütün dinî inanç ve davranışların, insanın anlam arayışına olan katkılarını rasyonel gerekçelerle sorgulamaktadırlar.Dini korku ile tanımlayan düşünür kimdir?
Bertrand Russell’ın dini inanç eleştirisinin en güçlü yönü, dinin korku üzerine kurulu olduğu ve bu korkunun zulmü doğurduğu iddiasıdır.•Rudolf Otto’nun “Kutsalın tecrübesi” şeklindeki tanımı, dinin bireysel bir tecrübe olarak başlaması; bu yönünün esas olması açısından en yaygın tanım olarak kabul edilmektedir.
Dine Dönüş ve din değiştirme nedir?
Dine Dönüş ve din değiştirme nedir?Din değiştirme genel bir ifadeyle, bir insanın kendi dinini terk ederek başka bir dine geçmesidir. Dünyaya gelen insanların büyük çoğunluğu, içerisinde doğup büyüdüğü toplumun dinini benimserken birtakım kişiler de atalarından miras aldıkları dinlerini değiştirme yolunu seçmektedirler.
Din psikolojisinin araştırma konuları nedir?
Din psikolojisinin araştırma konuları nedir?Din psikolojisinin araştırma konuları şunlardır: Dindarlığın kaynakları, Dini ve manevi tecrübe, Dini gelişim, iman ve şüphe, dindarlığın tanımı ve ölçülmesi, Dua ve dini ritüel, Din ve ahlak, Tanrı tasavvurları, din değiştirme, Dini tutumlar, birey ve dini gruplar, Din ve ruh sağlığı, Ölüm ilgisi, Mistisizm, Kişilik …