(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Din ve kültür arasında doğrudan bir ilişki var mıdır?
Din ile kültür arasında karşılıklı bir ilişki olduğu aşikârdır. Kültür belirli alan ve seviyelerde dini etkilerken diğer taraftan da din, içinde doğduğu kültürü, hem inanç, ibadet ve ahlak esasları ile hem de bu esaslara bağlı olarak ortaya çıkan hayat tarzı ile zenginleştirir ve şekillendirir.Din bir kültür mü?
Din kültürün ana unsurlarındandır. Bazıları dini kültürün yerine ikame etmeye çalışıyor. Bu da mümkün değildir. Çünkü din ontolojik ve inanca dayalı bir alandır.Din bir taraftan inanç, ibadet, ahlâk esasları ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkan hayat tarzı ile kültüre şekil verirken, diğer taraftan kültürün değer ve imkânlarına göre kendisine yaşam ve uygulama alanı bulmuştur. Yani dinî düşünce ve hayat, toplumun kültürel birikime göre şekil kazanmıştır.
Din ve kültür arasında nasıl bir ilişki vardır?
Din ve kültür arasında nasıl bir ilişki vardır?Din ile kültür arasında karşılıklı ilişki söz konusudur. Yani din bir taraftan içinde doğduğu kültürü kendi esasları doğrultusunda dizayn etmekte, diğer taraftan kültürün değer ve imkânlarına göre kendisine yaşam ve uygulama alanı bulmaktadır.
I kültür nedir?
I kültür nedir?Kültür, insanoğlunun maddi ve manevi olarak ürettiği, yarattığı herşey: Geleneleri, görenekleri, dili, dini, edebiyatı, giyimi, mimarisi, yemekleri vs. Kültür terimi yerine eskiden Arapça kökenli “hars” sözcüğü kullanılmış, TDK bu sözcük yerine “ekin” kelimesini önermiştir.
Din Kültürü kültürde dili şekillendirir mi?
Bu bakımdan bir toplumun dili, dini, gelenek ve görenekleri, sanatı, sporu, müziği, giyim ve kuşamı o toplumun kültür unsurlarıdır. Dil kültürü, kültür de dili şekillendirir. Kültür ve dil milli kimliğin en önemli belirleyicisidir. Dil, toplumun bireyleri arasında ortak duygu ve düşünceler meydana getirir.Din kültürü etkiler mi?
Evet, dini kültür yaratır, ancak kültür kendi yaratımlarının tesiri altındadır. Yazılan kitaplar, o kültür içinde gelişen fikirler kültürde yer edinir, onu şekillendirir; bazı konularda reaksiyon geliştirmesini sağlar. Bu yönüyle din de, evet, kültür üzerinde etkilidir.Bu bağlamda kültür, bir milletin tarih boyunca biriktirip kendine özgü şekil verdiği maddi ve manevi değer hükümlerinin karmaşık bütünlüğüdür. Din ise, ilahi bir yasa olup akıl sahiplerinin kendi özgür iradeleriyle tercih ettiği bizzat iyi olan ve peygamber tarafından tebliğ edilen değerler manzumesidir.