M
Modoratör
Derin dondurucuda ne kadar süre saklanır?
Derin dondurucuda en uzun saklanabilen besinlerin başında sebzeler geliyor. Enginar, lahana, brokoli, fasulye, patlıcan, bezelye, biber, ıspanak, kabak, havuç, mısır, domates, yeşil salata ve kereviz derin dondurucuda 12 aya kadar taze kalabiliyor.Buzlukta patates bozulur mu?
1- Patatesin raf ömrü Çiğ patates oda sıcaklığında 1 haftadan 1 aya kadar çürümeden kalabilir. Daha soğuk, kiler gibi ortamlarda biraz daha uzun süre dayanabilir. Pişirildikten sonra patatesin buzdolabında dayanma süresi ortalama 4 gündür. Buzlukta saklandığında ise bu süre 1 yıla kadar uzayabilir.Aynı zamanda soğuğu kap içerisine eşit oranda yayma özelliğine sahiptir. Bu nedenle patates püresi saklarken en önemli püf noktası saklama kabının özelliğidir. Doğru malzemeler ve uygun sıcaklıkta bir ortam sağlandıktan sonra patates püresini uzun süre saklamak mümkündür.
Soyulmuş patates buzluğa atılır mı?
Soyulmuş patates buzluğa atılır mı?Soyulmuş Patates Nasıl Saklanır? Kabukları soyulmuş patatesleri, yağ ve tuz ile kaplayın. Ardından buzdolabı poşetine koyarak ağzını bağlayın. Soyulmuş patatesleri bu şekilde, buzdolabında 3-4 gün, buzlukta ise uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Dondurulmuş patates nasıl yapılır?
Dondurulmuş patates nasıl yapılır?Tavaya patatesler koyulur, üzerine 1 bardak sıvı yağ ekleyip ısınmasını beklemeden ocağa koyulur ve harlı ateşte cızırdamaya başlayınca 5 dakika daha pişirilir ve ocaktan alıp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine doldurup buzluğa atılır .
Hangi meyveler derin dondurucuda saklanır?
Elma, kivi, kayısı ve şeftali gibi daha büyük meyveleri ise kabuklarının soyulmasının ardından küçük parçalara ayırarak, iyice kurulayıp derin dondurucularda saklayabilirsiniz. Köklü sebzeler grubunda yer alan patates, soğan, sarımsak ve yer elması gibi sebzelerin buzlukta saklanması önerilmez.Kışa hazırlık için neler yapılır?
Kışlık Hazırlıklar – Kış Hazırlıkları- Ezme Turşu.
- Kurudan Asma Yaprağı
- Yemeklik Sebze Suyu.
- Soğan Turşusu.
- Salamura Yaprak.
- Kışlık Kavurma.
- Zencefil Turşusu.
- Brokoli Turşusu.