Zeberus
Yönetici
Dere kenarında arsa alınır mı?
İmar planlarında kısa ve uzun vadede imara açılmayacak, örneğin sit alanı ilan edilmiş, Yüksek gerilim hattında bulunan, dere yatağı kenarında olan gibi özel durumları olan yerlere arsa yatırımı yapmamak gerekir.” Önerisinde bulundu.Arsa aldım ne yapmalıyım?
Arsayı satın almaya karar verdiyseniz, tapu kaydı üzerinde ipotek, haciz gibi herhangi bir şerh, beyan olup olmadığını kontrol edin. Eğer bu gibi kısıtlamalar varsa kayıtlar satıcı tarafından kaldırılmadan kesinlikle alım yapmayın. Ayrıca arsanın hisseli olup olmadığına dikkat edin.
Ifrazlı arsa ev yapılır mı?
Arsa alım satım işlemlerinde ilk olarak değerlendirilmesi gereken imar izni olup olmamasıdır. Çünkü imar izni olmayan arsa üzerine, ifraz işlemine bakılmaksızın yapı izni verilmez.Tarla Arsa alırken nelere dikkat edilmeli?
Arazi veya Arsa Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Dere yataklarına konut yapılamayacak Tabii akışa imkan verecek şekilde dere yatakları tescil dışı bırakılacak. Yerleşim yerlerinin imar planlarının hazırlanması esnasında taşkın yönetim planlarına uyulması mecburi tutulacak. Su yapılarının planlanmasında tabii hayatın devamlılığını sağlayıcı tedbirler alınacak.
Arsa alıp satarken nelere dikkat edilmeli?
ARSA SATIMDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Imarlı ifrazlı arsa alınır mı?
Bu noktada akıllara ifrazlı arsa satın alınır mı? Sorusu gelmektedir. Bir arsa alım satım işlemi yapılırken değerlendirilmesi gereken ilk şey arsanın imar izni olup olmamasıdır. İmar iznine sahip olmayan arsa üzerine, ifraz işlemine bakılmaksızın yapı izni verilmez.Hisseli arsa ifrazı nasıl yapılır?
-İfraz işlemi bir temsilci ya da vasi tarafından gerçekleştirilecekse eğer vasi kararı, vekaletname ya da yetki belgesi ve buna ek olarak vekilin kimlik veya pasaportu, -Taşınmaz malın niteliği bina ise bir deprem sigortası, -1 adet 6×4 boyutunda vesikalık bir fotoğraf veya vekalet verdiğiniz vekilin fotoğrafıdır.
Tarla imar durumu nedir?
Arsa niteliği kazanmamış araziler imara açık değildir. İmar izninin olup olmadığını anlamak için ilk bakmanız gereken yer tapu senedidir. Tapusunda eğer “arsa” yazıyorsa imarlı arsa, “tarla” yazıyorsa ya imarsız arsa ya da güncel tapusu alınmamış demektir.Tarla para kazandırır mı?
Tarladan bölgenin tarımsal özelliğine göre ekim yapılarak para kazanılabilir. Özellikle gıda zincirine yönelik mahsul satışları ciddi getiriler sağlıyor. Tarlanın yol, kuyu, su, elektrik gibi altyapısal özellikleri artırılarak satış değerinin artması da sağlanabilir.
Dere yatağına inşaat yapılmaz. İmar izni verilmemesi gerekir. Bu bina da dere yatağında bir bina. Dere yatağına yapılan her inşaat taşkınlara yol açacaktır, aşırı yaşanan taşkınlarda binalar da zarar görüp yıkıma yol açıyor.
Dere yapı yaklaşma sınırı ne kadardır?
Dere Yapı Yaklaşma Sınırı nedir? “İmar Planları hazırlanırken; EK1’de isimleri verilen derelerin her iki tarafında, kadastral sınırlarından itibaren 100 metrelik yapı yaklaşma mesafesi bırakılır.