Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Derdimi Ummana Doktum Şarkı Sozu

haberci

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Credits
17.518
Derdimi Ummana Doktum Şarkı Sozleri
Derdimi ummana doktum asumana inledim
Yare de ağyare de hali derUnum soyledim
Aşina yok derdime ben soyledim ben dinledim
Gozlerim yollarda kaldı gelmedin cok bekledim
Beste: Şerif İcli
Gufte: Suleyman Nazif
Makam:Hicaz
UsUl: Ağır Aksak
Form: Şarkı
Seslendiren: Emel Sayın

"Derdimi Ummana Doktum" şarkısının sözleri oldukça duygusal ve içten bir şekilde yazılmış. Aşk acısını yüreklere dokunan melodisi ve derin anlamlı sözleriyle dinleyenleri etkileyen bir eser. Beste Şerif İçli'ye, güfte ise Süleyman Nazif'e ait. Makam olarak Hicaz, usul olarak da Ağır Aksak kullanılmış.

Şarkıda, yüreğini denizlere, yıldıza dokunduran bir aşkın trajik hikayesi anlatılıyor. Yare ya da ağyare olsun, yürek acısını kimseye anlatamayan bir aşığın çaresizliği dile getiriliyor. Yalnızca sevdiği kişiye derdini anlatabileceğini düşündüğü için dert yandığı, ancak sevdiği kişinin gelmediği için yolların, bekleyişin ve özlem dolu gözlerin vurgulandığı bir şarkı.

Emel Sayın'ın güçlü sesiyle seslendirdiği bu şarkı, Türk müziğinin klasiklerinden biridir ve derin duyguları ifade etmesiyle dinleyenleri etkilemeyi başarmıştır. Şarkı, aşk acısını anlatan eserler arasında özel bir yere sahip.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri