Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

'DEM Parti’nin iktidardan 3 beklentisi var'

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

'DEM Parti’nin iktidardan 3 beklentisi var'​

PKK terör örgütünün 'silah bırakma çağrısı' ile sonuçlanan İmralı sürecinin ardından DEM Parti'nin iktidardan üç başlıkta beklentisinin olduğu kulislere yansıdı. DEM Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre partililer iktidardan, ilk etapta üç adım bekliyor.
kapak_dem-partinin-iktidardan-3-beklentisi-var-667400.jpg

PKK terör örgütünün 'silah bırakma çağrısı' ile sonuçlanan İmralı sürecinin ardından DEM Parti'nin iktidardan üç başlıkta beklentisinin olduğu kulislere yansıdı. DEM Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre partililer iktidardan, ilk etapta üç adım bekliyor.
DEM Partililer, sürecin iktidar açısından da bir samimiyet testi olacağını düşünüyor.
Gazete Duvar'da yer alan kulis bilgisine göre; DEM Partililer, ilk önce cezaevlerindeki hasta mahkumların tahliye edilmesi talep ediyor. Bunun peşi sıra, cezaevlerindeki gözlem kurullarının olumsuz görüşleri nedeniyle tahliye edilmeyen mahkumların önündeki bu engelin kaldırılması ve 10 siyasi partinin Meclis Başkanlığı'na sunduğu belediyelere kayyum atama imkanı veren düzenlemenin kaldırılması bekleniyor.

DEM Parti'nin iktidardan üç beklentisi olduğu haberini okudum. Partililerin iktidardan beklediği bu adımlar oldukça önemli görünüyor. İlk beklenti olarak cezaevlerindeki hasta mahkumların tahliye edilmesi talep ediliyor. Bu insanların sağlık durumlarının göz önünde bulundurularak özgürlüklerine kavuşmaları büyük bir insanlık ve adalet adımı olacaktır.

İkinci beklenti ise cezaevlerindeki gözlem kurullarının olumsuz görüşleri nedeniyle tahliye edilmeyen mahkumların önündeki engellerin kaldırılması. Adaletin gerçek anlamda işlemesi için bu tür engellerin ortadan kaldırılması oldukça önemli.

Üçüncü olarak da 10 siyasi partinin Meclis Başkanlığı'na sunduğu belediyelere kayyum atama imkanı veren düzenlemenin kaldırılması isteniyor. Bu adım demokratik süreç açısından oldukça önemli ve yerel demokrasinin güçlenmesine katkı sağlayabilir.

DEM Partisi'nin bu beklentilerinin üzerinde durulması ve gerekli adımların atılması, demokrasi, insan hakları ve adalet açısından olumlu bir adım olabilir. Umuyorum ki bu beklentilerin karşılanmasıyla ülkemiz daha demokratik ve adaletli bir yapıya kavuşabilir.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri