Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

DDT denilen madde nicin yasaklanmistir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

DDT denilen madde niçin yasaklanmıştır?​

DDT çok etkileyici bir ilaçtır ve bütün canlıları öldürebilecek bir etkisi vardır. Bu yüzden kullanımdan kalkmıştır. Ayrıca Türkiye’de de yasaklanmıştır.

DDT ilacını kim buldu?​

Renksiz ve kokusuz bir kimyasal madde olan DDT ilk kez 1874 yılında sentezlendi. Yaygın kullanımına ise böcek öldürücü etkisi İsviçreli kimyager Paul Hermann Müller tarafından keşfedildikten sonra 1939’da başladı.

DDT türkiyede kullanılıyor mu?​

DDT türkiyede kullanılıyor mu?
Türkiye’de kullanımı 1980’li yıllarda yasaklanan DDT’nin maalesef halen kullanıldığını görüyoruz. Yasak ilaçlar çok kolay satılıyor. Satışının engellenmesi gerekiyor. Kanserojen madde toprakta kaldığı sürede insan sağlığını etkiliyor.

DDT insanı zehirler mi?​

DDT insanı zehirler mi?
Fakat 22 yıl sonra 1970 yılında Rachel Carson adında birinin mücadelesi sonunda anlaşıldı ki, DDT kullanımı hem toprakları, hem hayvanları, hem insanları zehirliyor. Bu zehir kalıcı oluyor.

DDT kanser yapar mı?​

DDT, kullanılan ilk pestisittir. Bu tarihten itibaren sık sık kullanılan DDT’nin sıçan ve farelerde; karaciğer, lenf ve akciğer kanserine neden olduğu gösterilmiştir. Daha sonraki yıllarda yapılan çalışmalar ise, östrojenik aktiviteye sahip olduğunu ve meme kanseri riskini artırdığını da göstermiştir.

DDT kanserojen mi?​

DDT konusunda insanlar üzerinde halen bir araştırma doğrudan yapılmış değil. Çünkü bu mümkün değil. Ancak hayvanlar üzerinde çok araştırma var. Bu nedenle Uluslararası Kanser Araştırmaları Kurumu DDT’yi de kanserojen olarak 2A sınıfına soktu.

Pestisitler Buharlaşabilir mi?​

Pestisitler Buharlaşabilir mi?
PESTİSİTLER VE ÇEVRE Pestisitlerin püskürtülerek uygulanması sırasında bir kısmı buharlaşma ve dağılma nedeniyle kaybolurken, diğer kısmı bitki üzerinde ve toprak yüzeyinde kalmaktadır.

DDT kansere neden olur mu?​

DDT kansere neden olur mu?

Sigarada DDT var mı?​

Dudu Tuğba Tuna, “Sigaranın içinde zehir imalatında kullanılan arsenik, roket gazı imalatında kullanılan metanol, böcek ilacı DDT, akü yapımında kullanılan kadmiyum, bütan gazı, karbonmonoksit, aseton, naftalin, amonyak ve nikotin gibi maddeler bulunmaktadır. Sigara içenlerde ses telleri, cilt ve cilt rengi bozulur.
 
DDT, bir böcek öldürücü olarak yaygın bir şekilde kullanılan bir kimyasaldır. Ancak, çevre üzerindeki zararları ve insan sağlığına olan olası zararları nedeniyle pek çok ülkede yasaklanmıştır. DDT'nin canlılara zarar verme potansiyeli çok yüksektir ve kalıcı bir etkiye sahiptir. Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede DDT kullanımı yasaklanmıştır.

DDT'nin keşfi ve yaygın kullanımı İsviçreli kimyager Paul Hermann Müller tarafından yapılmıştır. DDT'nin ilk sentezi ise 1874 yılında gerçekleşmiştir.

DDT'nin kanserojen etkilere sahip olduğu ve insanları zehirleyebileceği bilinmektedir. DDT, uzun vadeli maruz kalmanın insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabileceği bilinen bir kimyasaldır. Özellikle kanserojen etkileri ve hormon sistemine olan olumsuz etkileri nedeniyle yasaklanmıştır.

Pestisitler genellikle uygulama sırasında buharlaşabilir ve çevreye yayılabilir. Bu da pestisitlerin çevresel etkilerini artırabilir ve insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.

DDT'nin kansere neden olup olmadığı konusunda doğrudan insanlar üzerinde yapılmış araştırmalar bulunmasa da, hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda DDT'nin kanserojen etkilere sahip olduğu gösterilmiştir. Uluslararası Kanser Araştırmaları Kurumu DDT'yi kanserojen olarak 2A sınıfına almıştır.

Sigara içinde DDT gibi zararlı kimyasalların bulunduğu bilinmektedir. Sigara içmek, içerdiği pek çok kimyasal nedeniyle insan sağlığına ciddi zararlar verebilir ve çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri