Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dadaş - Dadaş nedir - Dadaş hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

dadaş
isim

1. Erkek kardeş.

2. mecaz Delikanlı, yiğit kimse:
"Su katılmamış bir dadaştı ve politika ile uğraşmamıştı."- T. Buğra.

3. ünlem, halk ağzında Yakın dostlar için kullanılan bir seslenme sözü.

Dadaş kelimesi, Türkçe dilinde çeşitli anlamlara gelmektedir. İşte dadaş kelimesinin farklı kullanımları:

1. **Erkek Kardeş**: Dadaş terimi, Türkçede "erkek kardeş" anlamında kullanılan bir kavramdır. Örneğin, "Benim dadaşım yarın bize gelecek."

2. **Mecaz Anlamda Yiğit ve Cesur Kimse**: Dadaş terimi, mecaz anlamda "delikanlı, yiğit kimse" anlamında da kullanılmaktadır. Örnek olarak, "O, gerçek bir dadaş gibiydi, karşısına çıkan her zorluğun üstesinden gelebilirdi."

3. **Ünlem Olarak Yakın Dostlar İçin Kullanılan Seslenme Sözü**: Dadaş kelimesi, halk ağzında yakın dostlar arasında sevgi ve samimiyet ifade etmek amacıyla kullanılan bir seslenme sözcüğü olarak da kullanılmaktadır. Örneğin, "Nasılsın dadaşım, seni bir süredir görmüyorum, özledim."

Dadaş kelimesi, Türkçe'nin zenginliği ve renkliliğiyle farklı bağlamlarda kullanılan anlamlı bir sözcüktür. Bu kavramın farklı anlamları, dilimizin kültürel ve duygusal zenginliğini yansıtmaktadır.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri