Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 üniversiteye rektör atadı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 üniversiteye rektör atadı-1.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine ve 13 üniversiteye rektör ataması yaptı.​

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Ağrı İbrahim Çeçen ÜniversitesiRektörlüğüne Prof. Dr. İlhami Gülçin, Ardahan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Aydın, Batman Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İdris Demir, Beykoz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Burak Küntay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Çağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Murat Koç, Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Oktay Yıldız, Hakkari Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Musa Gençcelep, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Rengin Ak, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Zekeriya Akman, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Turgay Uzun, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmud Güngör atandı.
YÖK üyeliğine ise Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel atandı.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine ve 13 üniversiteye rektör ataması hakkında bilgi verilen haberi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre yukarıda belirtilen üniversitelere rektör ataması yapılmıştır. Ayrıca YÖK üyeliğine Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel'in atandığı belirtilmiştir.

Bu atamaların Türkiye'nin yükseköğretim kurumları için önemli olduğunu belirtmek gerekir. Rektörler, üniversitelerin idari ve akademik yönetiminden sorumlu kişilerdir ve üniversitelerin vizyonunu, misyonunu belirlemede önemli rol oynamaktadırlar. Bu atamaların üniversitelerin ilerlemesi ve gelişmesi için önemli bir adım olduğunu düşünebiliriz.

Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel'in YÖK üyeliğine atanması ise YÖK'ün stratejik kararlarında etkili bir ismin seçilmesi olarak yorumlanabilir. Üniversitelerin genel yönlendirilmesinde, bütçe planlamasında ve stratejik hedeflerin belirlenmesinde YÖK üyelerinin önemli bir rolü olduğu düşünüldüğünde bu atamanın da önemli olduğu söylenebilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu atamalarla üniversitelerin daha iyi bir şekilde yönetilmesi ve yükseköğretim kalitesinin arttırılması amacı güttüğü değerlendirilebilir. Bu atamaların Türkiye'nin üniversiteleri ve yükseköğretim sistemi için olumlu sonuçlar doğurmasını umuyoruz.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri