Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Yarım paket baklavalık yufka
500 gram çiğ kadayıf
1 su bardağı çekilmiş ceviz
150 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 ,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetini hazırlıyoruz.Tencereye şekeri ve suyu alıp kaynamaya bırakın.
5-10 dakika kaynadıktan sonra limon suyu ilave edip karıştırın ve ocağı kapatın.
Tereyağını eritip içine sıvı yağ ekleyin karıştırın.
Baklavalık yufkadan 2 yaprak alın üstte kalan yufkaya fırça yardımı ile her yerini eşit şekilde yağ sürün.
Yufkanın kısa tarafına resimde olduğu gibi bir miktar kadayıf koyun ve ceviz serpin.
Sarın ve 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye yerleştirin.
Tepsi dolana kadar aynı şekilde yufkaları hazırlayıp sarın ve kesip yerleştirin.
Kalan yağı baklavaların üzerine sürün ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen tatlının ilk sıcağı çıkınca (5-10 dakika bekledik) soğuk şerbeti dökün.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz
Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri